bugün

rasim özdenören

türk yazın dünyasının önemli tefekkürlerindendir. hikayeleri zevkle okunur bitirilir. bu da özgeçmişi resmi internet sitesinden

1940ta maraşta doğdu. ilk ve orta öğrenimini maraş, malatya, tunceli gibi güney ve doğu şehirlerinde tamamladı. i.ü. hukuk fakültesini ve i.ü. gazetecilik enstitüsünü bitirdi. devlet planlama teşkilatında uzman olarak çalıştı. bir ara araştırma amacıyla abdnin çeşitli eyaletlerinde, 1970-1971 de iki yıl kadar kaldı. 1975 yılında kültür bakanlığı bakanlık müşavirliği görevine geldi. aynı bakanlıkta bir yıl da müfettişlik yaptı. 1978 de istifa ederek ayrıldığı devlet memurluğuna bir süre sonra tekrar döndü.
"özdenören denize açılan kapı adlı eseriyle 1984 yılında türkiye yazarlar birliği yılın hikayecisi ödülü'ne layık görülmüştür. iki dünya adlı deneme kitabı da 1978'de türkiye milli kültür vakfı tarafından fikir dalında jüri özel ödülü'nü kazanmıştır." çok sesli bir ölüm ve çözülme adlı hikayeleri ayrıca tv filmi yapılmış, bunlardan çok sesli bir ölüm, uluslararası 1977 altın prag tv filmleri festivalinde jüri özel ödülü aldı. bu ödül de, trt televizyonunun ilk ödüllerindendir.

http://www.rasimozdenoren.com
yayımlanmış kitapları

müslümanca düşünme üzerine denemeler
kafa karıştıran kelimeler
müslümanca yaşamak
yaşadığımız günler
yumurtayı hangi ucundan kırmalı
çarpılmışlar
çözülme
çok sesli bir ölüm
gül yetiştiren adam
hastalar ve ışıklar
yeni dünya düzeninin sefaleti
ruhun malzemeleri
ben ve hayat ve ölüm
yeniden inanmak
denize açılan kapı
red yazıları
acemi yolcu
ipin ucu
çapraz ilişkiler
kent ilişkileri
yüzler
iki dünya
kuyu
köpekçe düşünceler
hışırtı
ansızın yola çıkmak
eşikte duran insan
yazı, imge ve gerçeklik
aşkın diyalektiği
toz
düşünsel duruş
güncel Önemli Başlıklar