bugün

doktorların bir halttan anlamaması

öncelikle şuna bir açıklama getirilmeli.
doktorlar seni 'iyileştirmek' zorunda değil, doktorların görevi yalnızca 'yol göstermek'. içinde bulunulan şartlar dahilinde doktor en etkili tedaviyi sunar, bunun sonucunda sende direktiflere uyarsın, iyileşirsin veya iyileşmezsin.
peki neden böyle?
çünkü tıp bilimi bir derya bunun yanında her insanın tıbba ihtiyacı olur, ha ciddi problemlerde ha hayati önemi olmayan problemlerde. bunun yanında her bireyin tıp bilimini baştan sona hatmetmesinin imkanı yoktur. işte doktorlar sana bu hizmeti en doğru ve güncel şekilde sunabilmek adına öngörülen eğitim süresince bu bilgileri öğrenirler. bu doğrultuda ilaç veya başka bir tedavi uygularlar.
tabii ki her birey kendince birtakım bilgiler öğrenip yani kendi kendinin öğretmeni olmaya çalışıp bun doğrultuda kendine eczaneden ilaç alabilir. fakat bu durumdaki kişi avukata ihtiyacı olmadığını düşünüp kendi kendine dilekçe yazmaya çalışan ve çoğunlukla eline yüzüne bulaştıran kişiden farksızdır. nitekim bu insanlar bu işin yıllarca eğitimini almış insanlardır, işi ehline bırakmak gerekir. bunun yanında sağlık daha önemli bir konudur esasında.