bugün

fenerbahce finale ciksin kellemi keserim

anlamadığım, yıllarını bu işe vermiş, meslek edinmiş insanların nasıl böyle kesin yargılara varabildikleri. sevilla'yı geçmesi mucizeymiş fener'in, bundan sonrası da mucize olurmuş falan filan. evet fenerbahçe'nin bundan gayrı ilerleyemeyebileceği de en az ilerleyebileceği kadar ihtimal dahilindedir. ama bu ah keşke ilerlese tarzında bir niyet ya da dilekten öte, "bu fenerbahçe" nin ilerleme ihtimali olduğunu oynadığı futbola bakarak söyleyebileceğimiz birşeydir. kura da önemli tabi. karışık gibi oldu biraz.

niye eleyemesin fener sevilla'yı, geçen iki yıl uefa kupasını aldığı için mi, adı büyük olduğu için mi, bir ispanyol takımı olduğu için mi. ben sıradan bir beşiktaşlı futbolsever olarak her iki takımında futboluna baktığımda başa baş olduklarını ve fenerin eleme olasılığının fazla olduğunu görüyorum da ( nitekim eledi), benim gibi bir çok futbolsever görüyor da (dediğim gibi oyununa bakarak) bu işi meslek edinmiş adamlar göremiyor. sonra da futbolda herşey vardır kıvırtmasına sığınıyorlar. o zaman kardeşim her maç öncesi boşuna konuşmayın futbolda herşey vardır deyin geçin, niye saatlerc lak lak edip duruyorsunuz.

bundan sonra gider mi fener, niye gidemesin? porto, shalke bir iki takım daha, atla deve değil ki, bu fener pekala eleyebilir. daha kuraları görmeden niye peşinen mahkum ediyorsunuz. elenebilir de o zaman çıkıp bak demiştik deme basitliğine bayıla bayıla düşüyorsunuz a. eee elenir, bikini giyerim, kafamı keserim kahve muhabbetlerinden sonra niye kıvırtıyorsunuz.

bunların hepsi takımlar üzerinden, futbola meraklı büyük bir kitlenin ilgisini sömüren yorumcuların (!), tvlerde çok izlenen spor programlarındaki popülerliklerini ve fiyatlarını arttırma derdinden kaynaklanıyor. ne kadar çok saçmalarsan o kadar gündemde oluyorsun.