bugün

zengin olma yolları

Çevredir, gerisi hikaye. Son 5 senem izmir'de geçti. Uzmanlaşmış olduğum alanlarda bile 2000 TL'nin üzerinde iş teklifi almadım. Hiçbirini de kabul etmedim...

Ekim'den beri Antalya'dayım. inşaat, turizm alanında aile işlerinin başındayım. Daha bugün hiç uzmanlığımın olmadığı, işin içeriğine bile hakim olmadığım 5000 tl'lik teklif geldi. Öyle maaşlı falan da değil. Sadece 2 sefer belediyeye gidip birinin birtakım işlerini halledeceğim, lobi yapacağım falan. Sermaye sıfır yani. 1 ay arayla 2 sefer 1 saatliğine gitsem yeter..

Şimdi ben bu işi Nasıl aldım? Çevre ile... Böyle işlere internette ilan vermezler. Üstelik bu işleri senelerce yapan insanlar var, onlara da vermiyorlar. Bana neden verdiler? Antalya kaleiçi'nin en büyük inşaatını yapıyoruz. Ailemin kaleiçi'nde en fazla mülk sahiplerinden olması da cabası. Adamlar bu işleri bana paslıyorlar ki: yarın kendi işlerimizi ben de onlara paslayayım. Ya da ailemden iş alabilmek için bana lobi kurmaya çalışmaları...

Herkesin ailesi ticaretle/yatırımla uğraşmayabilir evet. Aileniz yönünden böyle bir şansınız olmasa bile kendiniz ticaret ortamlarına girebilirsiniz. Ticaret yapmasanız bile... izmir'de yaşadığım 5 sene Adam gibi hiçbir iş gelmemişti, çünkü ticaretin içinde çevrem yoktu. Fakat şu an sadece bu ay 8600 liralık 3 tane iş aldım ki birine sadece aracıyım. Diğeri yukarıda dediğim gibi belediyeden proje geçirme işi. Onu da aile referansı ile çözerim. Sonuncusu da reklam danışmanlığı, ki iletişim mezunuyum, 4-5 günlük vaktimi alacak bir iş. Bir de bunlardan ayrı aile işleri/inşaat falan var ki benim için en önemlisi o. Üstelik bu saydıklarımı inşaattan kalan arta Zamanda yapıyorum. Hem kendi işimin başındayım hem de ek gelir yaratacak projeler yapıyorum. Bunların hiçbirini de ben kovalamadım, bu işlerin hepsi kendi geldi.

Ticaret çevresi yapabilecek imkanınız varsa hiç durmayın, yapın. Eğer atik, zeki ve iş çözücü iseniz aile desteğine de gerek yok, o camiada illa ki hızlı bir şekilde dikkat çekersiniz.
güncel Önemli Başlıklar