bugün

akp yi istemiyoruz

demokrasi diye haykıranların ve düzenin aydınlarının ne kadar demokratik olabileceğini hatırlatan bir önerme, slogan. peki neden bunu söylüyorum?

2 mart günü istanbul kadıköy'de tkp ve yc'nin öncülüğünde bir miting yapılacak saat 12'De. düzeni elinde toplamaya başlayan ve düzenin tek mutlak gücü olmaya çalışan akp'ye karşı ilericiler, sosyalistler, yurtsevereler seslerini yükseltecekeler. şunu çok iyi görebiliyor bu kadrolar, kitlelerin orada toplanması ile hiçbir şey olmayacak ama artık bu kadroların kitlelerin arasına karışıp onları yönlendirmesi gerekiyor.

herkes konuştu. kemalistinden, faşistine, liberalinden, gericisine kadar düzenin tüm ayakları seslerini yükselttiler. şimdi söz sırası sosyalistlere geldi. ama demokratik bir hak olan miting düzenleme ve ülkedeki gidişaı beğenmeme haklarına ise bu sevgili demokratlar hazımsızlık diye nitelendirip deliye dönüyorlar. yıllar boyunca ülkemizin emekçilerini bir sis perdesinin arkasından sömürenler bu durumdan hiç korkmasınlar çünkü gün hala onların günleri; ama sis perdesi dağılınca olacaklardan korkuyorlar mı? evet, korkuyorlar ve korkacaklar.

sanırım burada bulunanlar ve halkı temsil ettiğini söyleyenler halktan uzak bir şekilde yaşıyorlar. akp'ye oy veren emekçi yığınları çoğu bugün pişman. diğer tüm düzen partilerine oy verenlerin elleri yandı. peki bugün bir seçim olsa gene akp mi kazanır? evet, gene akp kazanır. eğer ilericiler, devrimciler, yurtseverler, sosyalistler sokağa bu kitleleri çıkartmazlarsa, bugün oynanan oyun devam edecek. senin için de devam edecek, benim için de devam edecek. bunu böyle aklınıza sokun.

oyları bugün yüzde 47'de dolaşanlar, yarın öbür gün yüzde 7'leri görseler bu halkı aşağılayacak olduğunu biz adımız gibi belledik. ülke bölünüyor, din elden gidiyor sloganlarına sıkacaklar yarın öbür gün.

düzenin demokratları kendi çelişkilerini kendi içlerinde yaşayabilirler ama bunu gerçeğe yansıtmalarını tarih hesabını verecektir. kitlelerden kaçan devrimci demokratlar ise kendi aralarında bulunabilirler. akp'yi istemeyenlerin ana sloganını haykıracak olanlar bu halkın evlatlarıdır, emekçileridir. işte bu gerçek olan.