bugün

ogretim gorevlisi

öğretim görevlisi, öğretim üyesi değildir.

bu çok karıştırılır, akademisyenler arasında bile. bazı zamanlar tv'ye bir profesör çağırıyorlar, sunucu "hede üniversitesinden öğretim görevlisi mukandar cubalak" diye sunuyor. sağolsun hocalarımız bozmuyor sunucuyu, o zaman da yanlışlık devam ediyor. azıcık daha okuyun da bu hatayı yapmayın.

üniversitenin iki işi vardır. araştırma ve eğitim, araştırma işinde yardımcı olan yardımcı öğretim elemanına araştırma görevlisi denirken, eğitime yardım eden, yardımcı öğretim elemanına, öğretim görevlisi denir. haftalık ders yükleri 12 saattir.

yard.doç'den profesöre kadar olan kadro ise öğretim üyesi olarak anılır. haftalık ders yükleri 10 saattir.

bütün sayılan akademik kadroların hepsine birden öğretim elemanları denir.

okudunuz işte, sıfatları bir daha yanlış kullanmayın.

(bkz: dağılın lan)

ders yükü kısmısı : bu da başka karıştırılan kısım. bir öğretim görevlisi haftada en az 12 saat derse girer ya da bir öğretim üyesi,haftada, 10 saat derse girmelidir anlamında kullanılmaz ders yükü lafı.

haftalık ders yükünü tamamlayan öğretim elemanı verdiği her artı ders için ek ders ücreti alır.çeşitli bölümlere servis dersi vererek abartanlar ve bu yolla ikinci bir maaş çıkaran öğretim görevlileri türkiye hudutlarında vardır ve olacaktır. bu onların evliya olduğu anlamına gelmez.

bir haftada hiç derse girilmeyebilir, 30 saat ders de verilebilir. kimse "niye bu kadar ders veriyon huleayn" ya da "hayırdır hoca bu haftayı boş geçirmişin" demez.

ayrıca öğretim üyesi olmak için doktora çalışması yapmak gerekirken, öğretim ve araştırma görevlilerinde bu geçerli değildir.