bugün

yeşil reçete

sedef hastaları için geçerli olup olmadığı merak edilen reçete. eczacı bu olaydan bahsetti ondan şeyettim şimdi. ben senin tedarikçin olayım falan dedi.

bi tanıdığım doktor var, yoklasam mı acaba? mesela ayda 3-4 tane psorcutan beta garanti kullanmak lazım. her ay gidip sik gibi muayene olmaktan bıkmış biri için bu reçete uygulanamaz mı?

bir de her ay farklı doktora denk gelip ilk muayene olunan uzmanınkinden farklı ilaçlar yazılması durumu var ki insanı sinir ediyor.

mesela psorcutan beta ile normal psorcutan arasında dağlar kadar fark var, adam kalkıyor bana normal psorcutan yazıyor al başına belayı. değiştirtemiyorum da ilacı. yazıldı bi kere diyor. 5 kutuyu götüme mi sokucam şimdi? betasının tanesi 43 lira, 2 tane aldım bugün 96 lira. 2 haftaya bi 96 daha bayılacağım. olacak iş değil.

bir de merak ediyorum doktorlar yazdıkları ilaçlara göre bir muamele mi görüyor?

misal neotigason 400 lira, reçeteyle sıfır tl'ye aldım. ısrarla bir daha yazmıyorlar. napıcam satıcam mı amk ilacı? bu psorcutan için de aynı şeyden şüpheleniyorum beta olanı normal olana göre kat kat pahalı. o yüzden sanki yazmak istemiyorlarmış gibime geliyor. ne diyeyim bende para bok gibi, yaz amk mi diyeyim anlamadım ki? tamam madem para bok gibi git reçetesiz al diyecek ama o kadar da bok gibi değil, para var, çok ama çok fazla çok değil.
güncel Önemli Başlıklar