bugün

laik cumhuriyet

"kamu alanı" nın ne olduğunun iyi tanımlanması gereken yönetim biçimdir. şimdi kamu ne demek önce ona bakalım.

1 . Halk hizmeti gören devlet organlarının tümü.
2 . Bir ülkedeki halkın bütünü, halk, amme

evet. gel gelelim, kamu alanında şov yapma işinin ne anlama geldiğinden? sanırım burada bir memur, ya da bir öğretmen, ya da bir mühendis başörtüsü ile çalışamaz diyor. ee biz ne diyoruz? buna karşı çıkan mı oldu?

fakat hastanelerde bir kamu kuruluşudur. orada kim bulunursa bulunsun başı açık olacaktır diyorsan afedersin ama cahilsin. o zaman başı kapalı kadınlara hizmet vermeyecek misin? başı açık insanlar ölecek mi? ölsünler mi yani?

eğer kamuyu ikinci anlamıyla algılıyorsak sokakta bir kamu alanıdır. sokaktaki tüm insanların başını açalım lan o zaman. geçenlerde fikri sağlar'ın " bu ilkede kimsenin başının örtüsüne karışılmıyor zaten" dediği aklıma geldi şimdi. e karışsaydın bari.

gel gelelim üniversite meselesine. okumak, eğitim almak, yaşama hakkı kadar kutsal bir haktır. özgürlükler ve haklar hiyerarşiye tabii tutulamaz. siz okurken bir devlet memuru veya çalışanı değilsinizdir. bu yüzden istediğniz gibi giyinebilmelisinizdir. ama doktor olduğunuzda 657 ne diyorsa onu yapacaksın mecburen. buna kimsenin itirazı yok.

kapiş?