bugün

5 biyoloji 13 felsefe 188 din öğretmeni ataması

çok yönlü etkenleri olan atama. ama komik yorumlanan yerler ile internet ortamında karşılaşmak mümkün.

örnek olarak bir sitede "işte bunların mantığı, işte pozitif bilimlere verdikleri önem" türü yorumlar görülmekte. ama olayın bizzat içinde olan birisi olarak izah etmekte fayda var. biliyorum anlamak istemeyeceksiniz o nedenle kısa tutacağım.

bu atamalar eksik öğretmen ihtiyacını gidermeye yöneliktir. din öğretmeni çok atanıyorsa daha önceki dönemlerde az atanmasından olabilir. anlıyorsun değil mi?

mesela 1995-2000 yılları arasında ciddi bir felsefe öğretmeni ataması yapıldı. ciddiden kasıt daha önceki dönemlerdeki felsefe öğretmeni atama sayısı baz alınırsa. niye? bir önceki dönem felsefe öğretmeni atanmadı. o boşluklar doldurulmuştu o dönemde.

ama bildiğim tek şey var o da kadrolaşma. son 4 yıldır bu hükümet okul idarelerinin %70'ine dinkültürü öğretmenlerini atadı. yaşanan kaybı bu atamalarla da kapatmaya çalıştılar.

sözün özü; din kültürü öğretmeni ile şeriat gelseydi, 28 şubattan sonra her mezun olan öğrenci filozof olurdu efendiler. böyle içine hiç girmediğiniz hatta dışından epeyce uzaktan baktığınız alanlarda bu denli partizan/anti-partizan yaklaşımlarınızı olayın içinde bulunanlar gülerek seyrediyor.

hiç eksi oy ile falan korkutmaya çalışmayın, ben de eksi oylayabiliyorum. hadi gençler vatan sizden iş ister, emek ister, kaldırın kıçınızı koltuklardan! *