bugün

arbutus unedo

sözlüğümüzün en istikrarlı ve düşüncelerinden ödün vermeyen yazarlarından birisidir.

tabi düşüncelerinden ödün vermeme derken bunu körü körüne düşüncelerine bağlı, yobaz veya belli kalıplara saplanıp kaldığından yapmıyor. adamın argümanları o kadar sağlam ve altyapısı o kadar güçlü ki karşı olanları bile hönk deyip kalıyor, cevap vermekte zorlanıyor.

üstad, türkiyedeki cihangir solunun da, pkkcıların da, islamcıların da, ülkücülerin de, kemalistlerin de, diğerlerinin de yapısını çözmüş. hepsinin ciğerlerini biliyor. bu kadar donanıma sahip olmak için ya bizzat çok görüp geçirmiş olması ya da çok araştırıp hayatını adaması gerekir. yaşının çok ileri olduğunu düşünmüyorum. muhtemelen çok okuyup çok araştırıyor. yabancı gündeme ve türkiyedeki yansımalarına da hakim. sözlüğün en kaliteli yazarlarında ilk beşe rahat oynar.

açık oturum programlarına katılsa rahatlıkla cihangir solunu parmağında oynatabilecek, kürtçülere, islamcılara ecel terleri döktürebilecek biri. alt yapısı ve bilgi birikimi sağlam. ekonomi, siyaset bilimi, dış politika ve sosyolojiden de anlıyor. uludağ sözlükte yazar olması bizler için de büyük bir kazanç. görüşlerine katılmayanlarının bile çaktırmadan okuduğunu, yazılarından çıkarımlar yaptığını düşünüyorum.