bugün

her yuz kisiden 5 i kitap okuyor

kesinlikle liseden itibaren öğrencilerin şartlandırıldığı sınav maratonunun sebep olduğudur. öğrenci okula öğrenmek ve bilgi sahibi olmak için değil, sınavlara hazırlık amacıyla test çözmek için gitmektedir. böyle şartlarda da kitap okumak akıllarından geçmemekte, test baloncukları kafalarında dönmektedir.
alışkanlıkları da hesaba katmak gerekli kesinlikle, çocuk ailesinden gördüğünü model alır, ailesi gazete, dergi ve kitap okuyor ise okumaya başlar. yurdumuzda okuma alışkanlığı gelişmemiştir, kitap fiyatını bahane gösterenler ise kütüphanelerin varlığını unutmaktadır. toplumdaki yeri belirleyen rekabet ve rekabet şartlarında, öğrenerek başarılı olmanın yerinde, hedefe giden yolu bularak başarılı olmak yer aldığından, insanlar öğrenmeye ve bilgiye gözlerini kapamış, başarıya giden en kısa yolu seçme çabasına girmiştir.
bize sevimsiz gelen birçok şeyi kitaplar sayesinde aşabiliriz, hayatın sevimsiz gerçeklerine bir nebze olsun katlanmak adına kitaplardan edindiğimiz kahraman arkadaşlarımızın peşine takılabiliriz. ancak kitabın kapağına bile bakmadan bu çok zor.