bugün

yeterince okumuyoruz geyigi

bugün hangi sağcı/solcu/laik/muhafazakar yayın organına bakarsanız hepsi de eğitimsizlikten, cahillikten, okumamaktan dem vurur. herkesin bahanesi de hazırdır;

-Atamız'ın izinden gidemedik,
-ilk emrimiz, OKU! biz okumadık,
-halk Okusaydı devrim yapmıştık,
-Şanlı ecdadımızı okuyalım,

Bu şartlar altında okuma eylemi hiçbir şekilde aydınlanma olmuyor, herkes -halkı- kontrol altın alabilmek ve bu yukarıda ki 4 aklın bizi daha iyi denetleyebilmesi için okumamızı istiyorlar...

ülkemizde neredeyse her kitap, gazete, dergi kontrol altında tutuluyor en başta ABD ve laiklik savunucumuz Fransa, Ardından ülkemizin şu yukrıdaki 4 süper gücü.

Neredeyse haftada 7/24 okumamaktan cahillikten, karanlığımızdan şikayet denler var; şimdi okuyanlara ne oluyor:

-mühendislerin forward mail atmaktan nevri dönmüş, 80 yıldır herşeyi dışarın alıyoruz, utanmadan dünya kadar da mühendislik fakultesi var bunlarla övünüyoruz , bir de bu adamlara para ödüyoruz,mühendislerimiz tekniker bilgisi sahip olduklarını nedense pek kabul etmiyorlar...

-doktor, ABD ve Almanya kökenli tıbbi cihazlarla gayet güzel teşhis koyuyorlar, size neyniz var diye sormak yerine 250 tane tahlil yapıyorlar, sikimde kaşıntı olsa tomografi çekiliyor, döner sermayeden avantamızı alalım da gerisi boş..

-öğretmenler, daha doğru düzgün türkçe konuşan bir öğretmen görmedim, 4 sene okuyup 25 yıl para almayı hakettiğini düşünmekten başka birşey yapmıyorlar!

-hakim, bürokrat,rütbeli komutan bunların içinde adı çeteye karışmamış kimse yok, ya saunada ya kumarhanede ya kerhanede muhakkak isimlerinin yazılı olduğu bir defter var!

-Ülkemizin bir diğer okumamışlar grubu da, tinerci, PKK'li, faşist, örümcek beyinli oluyor!

Bu şartlar altına kimsenin bu ülke için birşey yaptığı söylenemez, her kes birilerini kontrol etmek istiyor, kimse tarafsız değil bunu herkes biliyor, bu ülke Okumayı bilmiyordu, öğrenemedi, öğrenmekten korktu çünkü okumak rasyonel olmaktır okumak bu dünyayı sömürmryi öğrenmektir! Okumamaya devam ediyoruz en azından okumayıp tepkimizi gösteriyoruz!