bugün

bir düşünün kininiz ak partiye mi bu ülkeye mi

akparti ekonominin başında kalınca ekonomi süper olacak zannedenlerin sanrısı. Bu tür korkutmaları kimse yemiyor artık.

bakın akp 13 yıldır iktidarda. imf dönemi çaylaklık dönemi. o dönemde türkiye ekonomisi süper. çünkü imf'nin her dediği yapılıyor ekonomik istikrar uğruna yabancı yatırımcı da imf'nin koruyuculuguna güvenerek geliyor.

sonra imf 2005'te çekiliyor, akp alıyor sazı eline; başlıyor olumlu rakamlar düşmeye. ama yurtdışı ortam o kadar iyi ki olumsuzluklar kolayca makyajlanıyor.

geliyoruz 2011'e. akp'nin ustalık dönemi. hani ekonominin süper olması gerekmez mi? istikrar var bu adamlar işi öğrendiler? aksine en kötü dönemi yaşıyoruz. her şeyde çuvalladığımız gibi yapılması gereken ekonomik reformlarının tek bir tanesi bile yapılmıyor. üretim ihracat artmıyor aksine geriliyor. e haliyle bu yeni gelen hükümetin başını ağrıtacak bunlar. ama koalisyon olmasa da ağrıtacaktı. şimdi üç tokat yerine dört tokat yiyeceğiz. hiç olmazsa akp gibi diktatörlük kanı taşıyan bir parti yola gelmiş olur belki.

Zaten tarım sanayi çuvallamış durumda her ne olursa olsun ekonomik kriz bir yerden vuracak bize. Üretmeyen ekonomi i-ş-l-e-m-e-z. Senin ekonomin sağlam olsa bu koalisyondan seçimden zaten etkilenmez. Almanya şu anda koalisyonda dünyanın tozunu attırıyorlar naber?

Akp de olsa işlemez yirmi partili koalisyon olsa da işlemez. Böyle boş tehditleri bırakın. Krediyle mercedes alıp da hava atamayacağım diye üzülmeyin beş yıl sonra yine yaparsınız.