bugün

kararsız seçmenin düşünceleri

ideolojileri karıştırmadan , saygılı ve bütün seçmenlere mantıklı gelecek bir şekilde düşüncelerimi döktüm efenim.

herşeyden önce baştakilerin çaldısıyla çırptısıyla işim olmaz. çünkü yerine gelen efendilerde tıksırıncaya kadar yiyecektir. yaptığıyla yıktığıyla ürettiğiyle ve siyasetiyle , eski hükümetlere oranlarsak ATATÜRK ve menderes döneminden sonra en üretken dönemdir. en çok sövdüğüm işlerinden birinin yabancı sermaye ile faizle birlikte mega projeler yapmasıdır ki bu amerikan bankalarını doldurmuştur. bize geri getiriside vardır ihmal edilemez boyutta tabii. iflah olmaz bir eğitim sistemimiz var çözüm bulamadılar tamam. laik devlettik, neredeyse halifelik ilan edilecek ulan o da tamam. cemaatiydi ergenekonu idi ulan tamam inandık diyelim buna da. ama şunu unutmamak gerekir ki toplumun ahlak seviyesi en çok bunların döneminde düştü. istediği kadar refah, işli, veya üretken ol kardeşim bu ahlaksız nesiller gelecekte daha da ahlaksız nesillerin anası babası olacak.

kısacası kendi toplumunun ahlakını düşüren bir iktidar o mevkiyi hak etmiyordur kardeşim.

övdük mü sövdük mü bilemedim şimdi, hatamız varsa affola. burada AK Parti 'yi eledik aslında.

diğer seçeneklerle devam ediyorum.

toplumumuz da milliyetçilik az yada çok vardır. eyvallah. milliyetçi hareketin en büyük gücü *ocak*lardır. genç nüfusu ve sahip olduğu dinamiklerle fazla ümid var eder harbiden. ama kendi içinde kavgaları (aratınız: maltepe türk ocağı ve maltepe ülkü ocağı kavgaları) , herhangi bir siyasi tartışma da sokağa inecekmiş gibi olmaları (palalı adamlar , aratınız ankara mttb olayları) milletimiz için büyük bir risk teşkil etmekle beraber, gençliğimizi holiganlık ve partizanlığın kapkara ellerine teslim ediyor. tabii devlet bahçeli'nin eski hükümetine bakacak olursak pasifliğini ve taş üstüne taş koymadığını da hatırlamış oluruz.

öcalanı asmamasına girmek istemiyorum çünkü bu yazının tarafsız olması gerekiyor. Millietçi Hareket Partisi: elendi.

gelelim ana muhalefete... ne kadar isim vermek taraf belirtmek istemesem de emine ülker tarhan bu milletin merhemidir zannımca. neyse efenim dönelim ana muhalefete zira; kendi dinamiklerini taşıyan, partide (eskiden) siyaset ve fikir üretebilen bu ablamız artık anadolu partisi genel başkanlığını yapmaktadır çünkü. efendim Cumhuriyet Halk partisinin ne idüğü belirsiz yapısı üstünde tartışmak istemiyorum çünkü artık eski CHP değildir. en önemli seçim propagandası emeklilere şu kadar ona şu kadar buna bu kadar vereceğim diyen bu parti bana inandırıcı gelmemektedir. zira iktidara yürümek isteyen bir parti ilk önce bu projelerini pilot olarak kendi büyükşehirlerinde deneyerek inandırıcılığını ispatlamak zorundadır. ki izmir belediyesindeki belediyecilik anlayışı beni korkutmaktadır. belediyelerdeki baba oğul güç transferleri (sarıgülün pezevenk oğlu) , bize ak partiden farklı bir anlayış sunmuyor. yiyor efendiler yine amına koyum.

kısacası, oyumu siyaset üretemeyen, ekonomiden anlamayan ve belediyeciliği olmayan bir partiye yarrağımı oy veririm efenim.
uzatması, partinin ve milletin merhemi emine ülker tarhan'dır. fakat yeni kurduğu partiye oy vermek sadece oyları böleceğinden dolayı böyle bir davranıştan uzak durmak gerektiğine inanıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi : bu memleketi hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor.

saadet,bbp ve türevlerine gelecek olursak; ak parti anlayışının daha çok yeme potansiyeline sahip türevleridir bunlar. dayanakları şehid muhsin yazıcıoğlu ve necmettin erbakan dır. ama en başta bu adamlar hayatta olsaydı kendi partilerine oy vermezlerdi. (son cümleyi bana biri dese fena söverim, ama bazen demek gerekiyormuş hakkaten.)

ak parti türevleri: elected.

geldik HDP' ye efeniim. öncelikle şunu açıklayayım. nasıl ki bir kürt vatandaş türk ulusalcısı partilere oy vermesi normalse, bir türkünde HDP' ye oy vermesi gayet normaldir. sikinti yok bu konuda inş maz. herşeyden önce özgür bir parti değildir HDP. Pkk'nın meclisteki maşasıdır hatta. bundan ötürü kürt kardeşlerimizi temsil etmeyi hak etmiyor bu parti. ama siyasetine edecek lafımız var mıdır? yoktur elbet. arkadaş, adam sike sike bölecem diyor, ama öyle güzel diyor ki, erdoğan bile susturamıyor bu adamı çirkef siyasetiyle. siyaset meydanında başarılı bu parti pkk ile daha iyi koordine olursa daha iyi oylar çıkarır zannımca.

ama ne diyoruz efenim ; bölücüye oy moy yoq amk.

kaldı tkp. gezi direnişinde sağ olsun desteğini eksik etmedi ama, komünist düşüncenin milletimize uyacağını pek düşünmüyorum açıkcası. şayet bana uymaz. dh ile ilişkisini de düşünecek olursak ; teröriste oy moy yoq amk diyerek bu seçeneğide eliyorum efenim.

TKP: elendi.

ak parti,mhp,chp,ap, tkp,bdp gitti ; e ulan diğerlerine vermek de oy bölmekten başka bir şey değil. ne bok yiyecek bu kararsız kardeşiniz. acil bir el görmezsem chp ' ye basmaya gideceğim gibi gözüküyor , yine amına kodumun oyları bölünmesi diyerekten.

vesselam. hatamız vardır affola.