bugün

diyarbakır saldırısıyla hdp nin kutsandığı gerçeği

kızabilirsiniz, sövebilirsiniz... ama bunların hiç biri benim fikrime karşı bir fikir beyan etmek kadar değerli değildir. bu yüzden bu bakış açısıyla okumanızı rica ediyorum.

diyarbakır'da her şeyden bihaber insanların kanına giren bu olay, benim şahsi kanaatimce bizzat hdp nin barajı geçmesini isteyenlerce planlanmış ve uygulamaya konulmuş bir olaydır. bakın parti mensuplarınca yapılmıştır demiyorum ikisini iyi ayırt edelim. şu kişilerdir şu gruptur şeklinde isim veremiyorum ama benim kanaatime göre amaç gün gibi ortada.

aylardır hdp hakkında yapılan güzellemeler, haberler, saz, söz birilerine yeterli gelmiyordu. eski yöntemlere, taaaa paganist dönemlerden kalma ritüellere ihtiyaç vardı: "kanla kutsamak".

kesinlikle oradaki insanların yaralanmasını, göz yaşlarını vb. inkar ediyor, görmezlikten geliyor değilim. ama ister kabul edin ister kabul etmeyin bu kutsama hdp nin güçlenmesine neden olacak. açın sosyal medyayı bakın; sloganlar bile önceden hazırlanmış. en çok dikkatimi çeken kana bulanmış ve her ne hikmetse yan yana dizilmiş nüfus cüzdanlarının olduğu fotoğraftı. çeken kişinin kasıtlı ve bilinçli olarak bir kompozisyon çalıştığı ortada. yazık. kanla ancak bu kadar beslenebilir insan.

kadim bir alışkanlık kanla beslenmek. sonuç olarak eksik olan bir 'kutsanma' idi. o kişiler her kimlerse, artık ellerinde kutsanmış sahte bir kahramanlık destanları da var...