bugün

can dündarın sorduğu 20 soruya cevap yerine kapak

yeni bulgularla karşılaşırsam ekleyeceğim. hem de gerçeğin ne olduğuna olan inancımı umursamadan. yani sanrıma ters bir durumla karşılaşırsam gene ekleyeceğim.

soru 4.

Silahlar Türkmenlere gidiyordu ise neden Türkmenlere yakın bir sınır kapısı yerine o dönem Nusra Cephesi’nin kontrolündeki Reyhanlı kapısı tercih edildi?

soru 12.

Silahlar ÖSO’ya değil, Türkmenlere gitti diyelim; bu ulusal ve uluslararası hukuka uygun, meşru bir transferse neden gizlemek ve yalan söylemek gereği duydunuz? Görüntülerin yayımlanmasından neden rahatsız oldunuz?

soru 16.

Silahların IŞiD’e değil, Türkmenlere gitmesi, bunun illegal bir operasyon olduğu gerçeğini değiştirir mi? Operasyona yasallık kazandırır mı? Gittiği adres, devlet eliyle silah sevkıyatını meşru kılar mı?

---------------
'TIR'lar Türkmenlere gidiyorsa El Nusra'da ne işi vardı?'
MHP izmir Milletvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın Adana'da durdurulan MiT'e ait olan silah yüklü TIR'ların, Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildiği yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Bu TIR'lar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyorsa neden Yayla Dağı'ndan gitmiyordu? El Nusra'da ne işi vardı" dedi.

haberin devamı için tıkla: http://www.cumhuriyet.com...ra_da_ne_isi_vardi__.html

---------------
Türkmenlerden "MiT tırları" açıklaması
Suriye'de Esed rejimi güçlerine karşı Türkmen bölgesini savunan muhalif gruplardan Sultan Abdulhamit Han Tugayı'nın komutanı Abdullah, 19 Ocak 2014'te Suriye Türkmenlerine lojistik yardım götüren MiT'e ait tırların "paralel yapı" tarafından engellenmesinin Türkmenlere zarar verdiğini söyledi.

haberin devamı için tıkla: http://www.yenisafak.com....irlari-aciklamasi-2156532

----------------
sinan oganla yapılan soru cevaptan;

http://galeri.uludagsozluk.com/r/782265/+

'mit tır'ları bize silah getirdi' dedirtilen türkmenlere hükümetin baskı yaptığı öne sürüldü.

mit, yardım teşkilatı ise istihbaratı kızılay mı topluyor?

"hükümet, türkmenlere tehdit ile istediği açıklamayı yaptırıyor"

mit tır'larındaki silah ve mühimmat görüntülerinin ardından malzemelerin bayırbucak türkmenlerine gittiği konusunda ısrarlı açıklamalar yapan başbakan davutoğlu'na ve bazı medya kuruluşlarındaki benzer yöndeki haberlere, mhp ığdır milletvekili ve stratejist dr. sinan oğan yanıt verdi.

haberin devamı için tıkla: (bkz: akp türkmenleri tehdit ediyor/#27947644)