bugün

halkı hdp nin kucağına iten akp zihniyetidir

apaçık bir gerçektir... işte hdp'nin oyu %10'ları buldu... %12 gösteren anketler de var... geleneksel oylarını ikiye katlıyorlar neredeyse... peki bu nasıl oldu? şöyle:

1- hastalıklı akp zihniyeti "çözüm süreci" adı altında bir "ihanet süreci" başlatarak, pkk'nın ve haliyle hdp'nin taleplerini "görüşülebilir, meşru talepler" olarak gösterdi. "aman analar ağlamasın" bahanesiyle pkk'nın bölgede vergi dairesi, polis teşkilatı, askerlik şubesi, mahkeme kurmasına izin verdi. bölge halkı baktı ki kazanan pkk, kazananın yanında olmayı tercih etti. daha önce hdp oyları bölgede bile bu kadar yüksek değildi. korucular, devlet yanlısı aşiretler satışa getirildi, pkk'ya teslim edildi.

2- hırsızlığı tıynet edinmiş hastalıklı ve kenan evren kafadarı akp zihniyeti, sırf iktidar hırsı uğruna, 12 eylül artığı %10 barajına sahip çıktı... niye ki hdp %10'un altında kalsın, hdp'ye verilen oylar boşa çıksın, onların hak ettikleri milletvekillikleri kendilerinin olsun diye!...

bu zihniyet tam bir hırsız zihniyeti değilse nedir? milli iradeye saygısı olan kim, hangi gerekçeyle halkın iradesinin bir kısmını yok saymaya cüret edebilir? neymiş? istikrarmış!... yahu iktidar sensin! halkın %50'den fazlasını memnun et, tek başına iktidarda kalmaya devam et. halkı yeteri kadar memnun edemiyorsan, hangi hakla halkın iradesini çalıyorsun a hırsız?

işte bu hırsız zihniyet, normalde hdp'ye oy vermeyecek kişileri böylece hdp'nin kucağına itti...