bugün

tayyip erdoğan ın kural filan tanımaması

maalesef gün geçtikçe daha da çok gerçekliği anlaşılan durum.

adam harıl harıl mitingler düzenliyor. bir de o mitinglerde dalga geçer gibi hem akpye 400 vekil isteyip hem de bir yandan "ben tarafsızım her partiye eşit mesafedeyim" diyor. sonra da ekliyor "ben halkın tarafındayım diye. akp halk mı? diye soramıyor bir tane babayiğit.

82 anayasası cumhurbaşkanına bir takım özel yetkiler vermiş parlamenter sistemin uygulandığı ülkelerden biraz farklı olarak. ama yine de bizde cumhurbaşkanı seremonik bir devlet lideri. yani bütün türkiyeyi temsil etme görevi var. bunun haricinde öyle çok ciddi yürütme görevleri yok. yasama ve yargı ile de öyle ciddi bir ilişkisi yok. gerekli atamaları yapıyor falan. hepsi bu.

sen bu makama aday olmuşsan, anayasada yer alan bu kurallara saygı göstereceksin. yok, sen anayasaya saygı duymuyorsan o zaman kusura bakma ama aklı başında hiç kimse de sana saygı göstermez. seni "cumhurbaşkanı" olarak da görmez. sen apaçık bir şekilde senin cumhurbaşkanı olmana olanak sağlayan, sana o meşruiyeti veren anayasayı hiçe saymışsın çünkü.

yok ben başkan olacaktım diyorsan ne işin var senin o makamda? yahu bir sene daha sabretseydin, akpnin başında tekrar seçimlere girip (tabi 3 dönem kuralını da değiştirerek) çıkarsaydın en az 330 milletvekilini ve getirseydin başkanlık sistemini. seni zorla cumhurbaşkanı yapmadılar ki?