bugün

hdpye verilen oy boş oydur

7 haziran seçimlerinde hdp'nin % 10 barajını geçemeyeceğini, bunun da iktidar partisine yarayacağını düşünenlerin söylemidir.

bundan sonrasını objektif olarak yazıyorum. biraz sesli düşünelim.

şimdi bu iki cenah yıllardır imralı-hdp-kandil ekseninde görüşmeler yürütüyorlar. peki ne görüştüklerini kim biliyor? akp'nin yönetici kadrosundaki birkaç kişi ve hdp tarafı. halk biliyor mu hayır, meclis biliyor mu hayır, muhalefet partileri biliyor mu, hayır! yani sonuç ne: yıllardır sürdürülen görüşmelerde biz ne görüşüldüğünü bilmiyoruz.

peki şimdi bir seçimin arifesindeyiz. barajdan dolayı her seçimde bağımsız adaylarla seçime girip, sonradan mecliste grup oluşturan hdpliler, bu sefer ne yaptı? baraj kalkmamasına rağmen parti olarak seçime girme kararı aldı.

peki şimdi biz nereden bilelim, bu manevranın da yıllardır yapılan ve bizim içeriğini bilmediğimiz görüşme paketine, yol haritasına dahil olup olmadığını, iki tarafça üzerinde düşünülüp, birlikte verilmiş bir karar, arka planda kurulmuş bir ittifak olmadığını?

dolayısıyla ortada bu belirsizlik varken, ben de vatandaş olarak bu durumu göz ardı etmeden oyumu kullanacağım haliyle...
güncel Önemli Başlıklar