bugün

islam dinini sozlukte savunan riyakarlar

cihat önemlidir. fakat bilgi sahibi olup biraz yarım bilgi sahibi olmanın vermiş olduğu daha doğrusu kötü niyetle kullanılmaya çalışılan bilginin yararsızlığı gözlemlenmiştir bu başlıkta.

cihad insanın kendi ülkesinde gerçekleşen savaş için geçerlidir. savaş olduğu zaman ülkesinden kaçanlardan falan bahsedilmiştir ayetlerde. ama ümmet çok önemli olsa da kendi ülkesinin dışındaki bir savaşa zorlanmamıştır müslümanlar. ha tabii kişi afganistan'a gidip savaşırsa müslüman kardeşleri için bunun ecri bambaşkadır. bunu herkes bilir ve yapan da takdir edilir. bu dünya'da şehitlik mertebesine ulaşmak isteyen bir sürü müslüman var. ve kimin ne kadar müslüman olup olmadığını allah'dan başkası bilemez.

ve ak partiyi tutan-destekleyen insanların erdoğan'ı peygamber görmesi durumu; yok öyle bir şey. bir insana sırf siyasi görüşünden dolayı o partinin başkanını allah'ın emirlerini yok sayıp ilah gibi görmesi ve gariptir ki bunu yapanların müslüman olduğu iddia edilmesi. komik sadece.

islam dinini sözlükte savunanlar müslüman kişilerdir. riyakar olup olmadığını allah bilir, ama bir insanın bağlı olduğu dini savunması kadar normal bir şey yoktur..
güncel Önemli Başlıklar