bugün

30 01 2015 garanti bankası rezaleti

28.01.2015 tarihinde normal bir işlemmiş gibi olan durumun 2 gün içerisinde evrildiği işlem statüsüdür.

28.01.2015 akşam saatleriydi.. internet üzerinden yaklaşık 1000 USD tutarında bir alışveriş için kendimle mutabakata vardım..

O an aklımda bir ampul yandı..(patlayasıca)

Benim bir adet Miles&Smiles kredi kartım vardı ve geçtiğimiz günlerde gözüme ilişen:

Ve müthiş fotografik hafızam "https://www.milesandsmile...3-taksitte-odersiniz"; kampanyasını hatırlayıverdi.

Kampanya detayları:

"Miles&Smiles kredi kartı sahiplerinin 3 taksit kampanyasından yararlanabilmeleri için DUNYA yazıp yurtiçinden 3340'a, yurt dışından +(90 532) 752 33 40'a kısa mesaj göndermeleri gerekmektedir. Kampanyaya katılım için gönderilecek kısa mesajlar operatörlerin kendi tarifeleri üzerinden Turkcell = 0,65 TL (KDV ve ÖiV dahil) Avea= 0,60TL (KDV ve ÖiV dahil) Vodafone= 0,415 TL (KDV ve ÖiV dahil) olarak ücretlendirilir.
Kampanya katılım onay mesajından sonraki harcamalarda geçerlidir.
Kampanyaya Miles&Smiles Business kartlar dahil değildir.
internet harcamaları da kampanyaya dahildir.
Kampanyadan asıl ve ek kartlar yararlanabilir.
Restoran, market, akaryakıt ve GSM sektörlerinde taksit uygulaması bulunmamaktadır.
http://www.shopbyamex.com web sitesi üzerinden yapılan harcamalar yurt dışı harcama olarak değerlendirilmemekte ve yurt dışına yönelik kampanyalara dahil edilmemektedir."

Kampanyaya katılım için gerekli şartları tamamlamak üzere DUNYA yazıp bir yerlere sms gönderdim ve ondalıklı kuruşlarımdan fedakarlık yaptıktan sonra sonunda olmuştu. Kampanya katılmıştım evet.

Artık doğruca alışverişimi yapmak üzere internet sitesine yöneldim kart bilgilerimi girdim satın al'a bastım ve alışveriş sona erdi.

Garanti Bankası'nın internet bankacılığından provizyonda bekleyen işlemlerime tıklayarak döviz kurundan ne kadar nasiplenmişiz görmek istedim. (internet alışverişlerinde döviz başlı alışverişlerde banka "soygun" kuru olan gişe kurundan gerçekleşiyor.)

Alışveriş tutarı toplam 2.333 TL olarak gözüküyordu.

Herkes mutluydu.

işleme taksit yapılabilmesine müteakiben dönem içi işlemlere adını yazdırması yaklaşık 2 gün sürerek bugün sabah sularında gerçekleşti.

Bu aydan başlamak üzere 827 TL x 3 olarak toplam maliyetim bir anda 2.481 TL ye yükselmişti, neler oluyordu yine garanti bankası'ndan güzel bir kampanya tokadı mı yemiştim? internet sitesinde işlem kapsamında tek masraf-bedel-komisyon-ücret-para nın sadece sms hizmetine ilişkin olduğunu sanan ben, bir anda 148 TL ye sms göndermenin dayanılmaz hafifliğini yaşıyordum. Banka mağdurlarının kalabalık kafilesine en ön sıralardan yer mi ayırtıyordum yoksa?

Evet üstümden Garanti Bankası geçmiş gibiydi, saçım başım dağılmıştı.

Derhal üstümü başımı topladım, kendime çeki düzen verdim ve bu 148 TL nin hesabını sormak üzere aynalar karşısında konuşarak konuşmamın giriş gelişme ve önemli safhası olan sonuç kısmını organize ettim.

Sözüm ona Haklı Müşteri Hattı olan 0 850 222 0 338 'i aradım ve şaşırtıcı bir şekilde kısa bir sürede konuşabilen canlı ve kanlı müşteri hizmet yetkililerine bağlandım.

Merhaba ben yıvavlıvav size hizmet için burdayım dedi.
isimlerini bilerek geveliyorlar diye düşündüm sinir anında kapatınca fotografik hafızam kadar güçlü olmayan datagrafik hafızama güveniyorlardı belkide. Ama haklıydılar unuttum..

Neyse şikayetimi ve olan biteni bütün detaylarıyla ayna önü konuşmalarının tecrübesiyle oldukça başarılı bir biçimde anlattım.

Anne kızlık soyadınız neydi, anan kim baban kim şeklinde olan günümüz Türkiye'sinde gerçekten de kimsenin bilemeyeceği ve öğrenemeyeceği KKTC giriş kapısı güvenliği tandansında soru cevaplarla kimlik tespitim yapıldı.

Ve artık açıklama yapılmaya değer biri olduğum gerçeği ile karşı karşıya kalınınca aldığım cevap şu oldu.

-Döviz bazlı alışverişlerde kur seviyesi normal seviyenin biraz üstünde olabiliyor, ayrıca bankanın aldığı bir komisyon var bu maliyete ilave olarak o ekleniyor.....

-Komisyon denilen tanım, bankanız tarafından bana mal edilen bir maliyet değil mi?

-Evet doğrudur.

-Peki neden kampanyanızda bu bilgilendirme yok ben bu 148 TL masrafı ödemek istemiyorum. Bilseydim keriz miyim bu parayı ödeyeyim.

-Eğer bir ek maliyet olsaydı bu bilgilendirme kampanya bilgi sayfasında yapılırdı mutlaka.

-Ama yok

- Döviz bazlı alışverişlerde kur seviyesi normal seviyenin biraz üstünde olabiliyor, ayrıca bankanın aldığı bir komisyon var bu maliyete ilave olarak o ekleniyor.....

-Ama bilgi yok bilgi.

-isterseniz şikayetinizi iletelim.

-iletelim.

Ve sonra bu durum şikayetler sonsuzluğunda hafızalarda silinmek için zaman aşımı süresi beklenmek üzere sonuçsuz kaldı buna eminim.

Maylını da sımaylını da yediğim bankası. Ben de yakında eternal sunshine yapıcam kendilerini.
Siz siz olun yaş tahtaya basmayın.

Özellikle yeşil olanlarına.