bugün

superonline

hizmet kalitesi yönünden de diğer servis sağlayıcıları gibi sandığım, ancak hiç de öyle olmayan servis sağlayıcısı. şöyle ki; malum ttnet'in sağladığı rezil servisten bahsetmeye gerek yok. sürekli bağlantı kopmaları, düşük internet hızı, düşmek bilmeyen ping süresi canıma tak etmişti. oyun oynayamıyor, dizilerimi izleyemiyordum. özellikle ping konusuna değineyim: yaptığım hız testlerinde ping sürekli yukarılarda idi. bu durum artık katlanılamaz hale gelince müşteri hizmetlerini aradım. karşıma kadife sesli bir hanım çıktı, konuşmaya başladık. derdimi anlattım ancak anlatmaz olaydım. ablacım tamam, sesin güzel ve etkileyici. ama hiç mi iş bilmez bir insan ya. ping kavramının atılan bir şey olduğunu söyleyince çıldırdım. "siz ping kelimesinin anlamını biliyor musunuz hanımefendi" dedim. bir şey diyemedi. ben de "anlayacağımı anladım ben" deyip kapattım telefonu.

her neyse. zaten kafamda başka bir yerden internet almak vardı. araştırdım, düşündüm taşındım. uydu alıcılarının sağladığı internet paketleri pek iç açıcı gelmedi açıkcası. bir arkadaş o zaman superonline'e geçmişti baya bi övüyordu. velhasıl kelam superonline'ı aradım, durumu anlattım. kısa zaman içinde kapıma geldiler. fiber altyapısı yok sanıyordum ben bizim sokakta, oysa ki varmış. bir kez daha içimden sövdüm ttnet'e. ulan varmış işte, ne karın ağrısı çektim arkadaş! adamlar işlemlerini hemencecik yaptılar. şaşırdım doğrusu. bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum. 2gb'lık telefon internetimi 2 günde bitirecek olmanın hüznü vardı içimde çünkü. sonrası mı? sonrası anında hız testi. sonuç mu? 2008 avrupa futbol şampiyonası'ndaki türkiye - hırvatistan maçının bitiş düdüğüyle höeeeeeeeöeöeeeeey diye sevinen ömer üründül misali bağırmaya başladım. bu da böyle bir hikayemdir.

beni olumlu yönde baya şaşırttı. türkiye'nin ilk internet servis sağlayıcısı olduğunu biliyordum ama bu kadar iyi altyapısı olduğunu düşünmemiştim.