bugün

köpeksiz sokaklar istiyoruz

barınaklardaki köpekler veya kedilerin durumunu bilmeyenlerin; bencil, salakça önermelerinden biridir.

hayvanlar o kadar pis ve bakımsız, özgürce dolanmaya aç ki her gittiğimde "beni ne olur buradan kurtar." dercesine bakıyorlar.

Barınakların bakımını da biz insanlar sağlıyoruz, daha doğrusu hayvanseverler sağlıyor. Doğal olarak bu hayvanseverler sokaktaki kedi,köpek ve bilimum farklı çeşit hayvanın yiyecek, içecek ve sağlık ihtiyaçlarını da sağlamaya çalışıyor. Öyle iki kap yemek koyup arkasını aramamazlık yapıyoruz.

Barınaktaki bakımsızlık yüzünden bir çok hayvan hastalığa kapılmakta, bunun üzerine yetmeyip bir de ısrarla barınak temizlenmemektedir. Bunu da geçtim, hasta olan hayvanlara sağlık hizmetleri bile, bin bir zahmetle yaptırılmaktadır. Gönüllü veteriner arkadaşlar olmasa, şu anda baktığım veya bakıyor olduğum birçok hayvan yaşamını yitirmiş olurdu. Devletin atadığı veterineri arıyorsun, şuradayım oraya şu zamanda(en az 3 saat sonrayı söylüyor) gelebilirim diyor. Hayvan çok hasta diyorsun, hala aynı şeyi söylemeye devam ediyor.

Köpek veya kediler uzun sürelerdir bizimle beraberler ve insanların hayvanlara verdikleri zarar, hayvanların insanlara verdiği zararlardan daha çok. Bazı kalın kafalılar," dışarıda soğukta bekleyin,yerse.." gibi söylem kullanmış. Kendileri barınakta +25 C'ye ayarlanmış doğalgaz petekleri mi görüyor acaba sormak istiyorum... Veyahut hayatlarında kaç kez barınağa gidip o rezil durumlara şahit olmuşlar?

Siz bile bir eve taşınırken 1000 farklı ilana bakıyorsunuz, kafanıza göre bilmediğiniz yerlere hayvanları yollamak ne kadar insancıl orası da ayrı bir konu.
güncel Önemli Başlıklar