bugün

pervez müşerref

11 ağustos 1943 ingiliz hindistanı'nın yeni delhi şehrinde doğmuştur. ailesi o dönemde hindistan'dan pakistan'a göç eden müslümanlar arasındadır. müşerref elit bir ailenin çocuğudur. Karaçi'de saint patrick okulu'nu ve lahor'daki hristiyan koleji'ni bitirmiştir. 1961'de pakistan askeri akademisine girmiş, subay olmuş ve pakistan hindistan savaşlarında komando olarak mücadele etmiştir. daha sonra türkiye'de pakistan büyükelçiliği'nde görev yapmıştır. çok iyi türkçe biliyor olup beşiktaşlıdır.

savaşlardaki cesaret ve gözüpekliği ile dikkat çeken müşerref kısa sürede generalliğe terfi etmiştir. En son 1999 yılında genelkurmay başkanlığı görevini icra ederken hindistan ve pakistan arasındaki keşmir sorunundan dolayı çok agresif ve saldırgan olması nedeni ile savaş çıkmak üzereyken biraz da amerika'nın dayatmasıyla dönemin devlet başkanı navaz şerif tarafından kendisi sri lanka gezisindeyken görevden alınmak istenmiş ama müşerref buna pabuç bırakmayarak darbe yapıp şerif'i indirmiştir. onu suud-i arabistan'a gezmeye(!) göndermiştir. o zaman bu zamandır pervez müşerref pakistan devlet başkanlığı, genelkurmay başkanlığı ve kara kuvvetleri komutanlığı görevlerini bir arada yürütmektedir. içinde bulunduğumuz yıl içerisinde yenilenen başkanlık seçimleri sebebiyle geri dönmeye kalkan navaz şerif hava alanından geri postalanmış ve müşerref tekrar devlet başkanı seçilmiştir.

Türkiye'de geçirdiği yıllar sebebiyle bize büyük yakınlık hisseden müşerref ile hem kişisel hem askeri hem de devlet bazında iyi ilişkilerimiz vardır. ama ne yazık ki eli mahkum olarak aynı yakınlığı abd'ye de göstermektedir. günümüzde abd'nin tavuğuna "kış" demek kimin haddine düşmüş.

Bir fotograf: http://upload.wikimedia.o.../0/09/PervezMusharraf.jpg
güncel Önemli Başlıklar