bugün

chp yle başarısızlığın özdeşleşmesi

chp'li kurmayların kurultay falan yapıp ortak bir kanı üzerine kafa sallayacakları yer de şu üzerlerine sinmiş tarihi başarısızlığa eğilmeleri gerekmekte. ulen 5 yaşındaki çocuğa soruyorsun onlar iktidarı rüyalarında görür diyor. valla öyle diyor. cevap verin len çocuğa.

halka göre chp demek tüp kuyruğu demek. çok konuşup az iş yapmak demek. partinin sendikalara, ezilen kitlelere, üniversitelere, gerçek sol programlara uzaklığına girmeyeceğim.

yerel seçim de oy istiyorsun belediyecilik anlamında eskişehir'in dışında doğru dürüst bir il daha sayamıyorsun. (bir modelin yok, örneğin yok) belki kasarsam aydın... o da tereddütlü. bir tutturdun rte şöyle rte böyle ulen yapacaklarını halkın seviyesine inerek söylesene. biz iş te yaparız desene. mitingler başladı yolsuzluk, mitingler bitti yolsuzluk. hani len programınız? ders çalışmayı bilmeyen, ödevini yapmayan çocuk gibi chp... sonra da oy isteyin?!

halkın gözünde chp demek başarısızlık demek. siyaset yapacaksan önce bunu kıracaksın. mesela kendi adayını çıkaracaksın. az da oy alsan dirayetli olacaksın. günü kurtarma çabasıyla siyaset yapılmaz. şimdilik yeter.