bugün

evrim teorisine göre akılın oluşumu

Akıl ne amk diye cevaplayacağım sorudur. Kardeşim bizde de tıpkı diğer hayvanlar da olduğu gibi beyin var. Onlar nasıl içgüdüleriyle hareket ediyorlarsa biz de aynen içgüdülerimizle hareket ediyoruz. Onlar acıkınca ceylana saldırıyor, biz ise mutfağa. Onlar korkunc mağaraya gidiyor, biz ise kapıyı kilitliyoruz. Aslında ikimizde sadece içgüdüleriyle hareket eden hayvanlarız. Ama bizim daha büyük beynimiz olduğu için kısmen daha karmaşık işler beceriyoruz.

Mesela balıklar aşırı yemek yiyince patlayıp ölüyor ama aslanlar nerde duracaklarını biliyorlar çünkü onların beyni daha karmaşık bir işlem olan doyma hissini farkedebiliyor. Biz de aslandan bi tık önleyin. Acıkamağımızı biliyor ve bunun için yiyecek stok ediyoruz.

Belki de balıklar da aslanların akıllı olduğunu düşünüyordur ya da insanlardan çok daha zeki bir ırk dünya ya gelse balıklar aslanlar arasındaki ast üst ilişkisinin bir benzerinin de aslanlarla insanlar arasında olacağını düşünecektir. Ve bizi de içgüdüleriyle hareket eden ancak daha zeki bir tür olarak görecektir.

Edit: ateist de değilim Evrimci de. Sonuna kadar da Müslümanım. Ancak sizden ricam bu kadar saçma sorular sorup ateistlerin eline koz vermeyin. Müslümanları cahil ve kötü gösteriyorsunuz.