bugün

4 ayda 20 kızla çıkmak

dışardan hiç hoş görünmeyen ancak kendince bazı haklı sebepleri olabilen erkek davranışıdır.

yalnız bir erkek bazı şeyleri rayına oturttuktan, bir düzen kurduktan sonra , tam "herşey oldu işte hah" dediği anda birden garip bir boşluğa düşer. o boşluk alkol ve sigara izmaritleriyle dolu, pis ve uzun süre durulmaması gereken bir yerdir. o boşluğa düşüşün sebebini bulmak uzun sürmez zaten. tüm çabalar aslında kendinizi birilerine beğendirmek, ne kadar akıllı, başarılı ve sağlıklı olduğunuzu göstermek içindir.

yadırgamıyorum. siz de yadırgamayın. gidin bi belgesel izleyin. herhangi bir hayvan sürüsünde kur dönemi başladığında dişi, sağlıklı, güçlü, gösterişli erkeği seçer. kuşlar tüylerini kabartır. antiloplar kafa tokuşturur. aslanlar birbirini parçalar. insanlar da buna benzer şeyler yapar.

yaparsın. tüylerini kabartır, gövde gösterisi yaparsın. yeni arabanla, yeni ayakkabınla, parfümünle, fiziğinle..

ve doğal süreç işler. dişiler etrafında dolaşmaya, "hmm" diye seni gözden geçirmeye başlar.. erkek mutlu olur. kendine güveni gelir. götü kalkar ve aniden birşey farkeder.

"ben neden seçmiyorum" sağlıklı, gösterişli, güçlü kadını.

sonra çılgınca bir süreç başlar. bir kızla buluşursun, beğenmezsin kokusunu. bir daha buluşmazsın. diğeri zevksiz giyiniyordur. arkadaş olalım dersin. aramazsın bile sonra. başkası kısa boylu gelir. ötekinin genel kültürü zayıftır. biri salaktır. kaşardır. ruhsuzdur. gözünü senle açacaktır.

denersin, gözlersin. ararsın o kızı. bulamazsın. aklına 5 yıl çıktığın eski sevgilin gelir. bi an küçük bi tedirginliğe düşersin hata mı yaptım diye. geçer hemen.

telefon rehberindeki kim olduğu hatırlanmayan isimler artmaya başlar. yavaş yavaş aradığını bulamayacağına ve hep yalnız kalacağına bir umutsuzluğa düşersin. yorulursun.

geride bıraktığın aslında sadece kötü bir izlenim, kafa karışıklığı ve mutsuzluktur.

biraz yavaşlayayım dersin. denemelere ve arayışa son verirsin. işte tam o an aslında aradığını bulmana en yakın olan andır.