bugün

pkk sorununa çözüm önerileri

daha fazla demokrasi, daha fazla insan hakları ve daha az ölüm.

evet, bu terör denen belayı 30 senedir askeri yöntemlerle bitiremedik, çözemedik. çözemediğimiz gibi, atılan her bomba, öldürülen her pkklının ardından yeni katılımlar oldu örgüte. o bölgenin insanını anlayarak, sıkıntılarını dinleyerek, neden dağa çıktıklarını iyice irdeleyerek bu sorunun üstesinden gelinebilir pekala. bazıları hala asalım keselim, biçelim, kan içelim naraları atıyor. bitti mi öldürerek bu terör sorunu? hayır. o zaman ne diye hala öldürmekten bahsediyorsunuz ben onu anlamakta zorlanıyorum.

insanların üzerine ne kadar giderseniz, o insanlar da o kadar patlar. pkk nerde ve nasıl doğdu mesela? diyarbakır cezaevinde yapılan muamelelere bakmadan konuşuyor bordo klavyeliler.

sözün özü şu: öldürmekle bitmez bu sorun. ha belki pkk biter, ama bu sorun bitmez. bombalar patlamaya, kalabalıkların arasında korka korka dolaşmaya devam ederiz. ha bunlar sizin için sorun değilse buyrun öldürün, asın kesin, parçalayın. ama bu sorun öldürmekle bitmez. öldürmeme seçeneğine daha fazla yönelerek kökünü kazıyabiliriz bu terörün.