bugün

egemen bağış

ermeni tasarısının geçmemesi için abd'ye giden heyetin başkanı olan zat.

bu heyet döndükten sonra, bu sabah heyetin diğer ağır topları emekli büyükelçiler chp istanbul milletvekili mustafa şükrü elekdağ ve mhp istanbul milletvekili gündüz aktan ile, cnn turk'te, taha akyol'un konuğu olmuşlar, şükrü elekdağ ile gündüz aktan verilecek tepkiler konusunda, somut örneklerle, "lojistik desteğin yavaşlatılması, türkiye'de kaçak çalışan 70.000 ermeni'nin ilk etapta, tek seferde 500 kadarının sınırdışı edilmesi, akabinde bu sınırdışı etmelerin sürdürülmesi, ermenistan ile türkiye arasında olan ticaretin yavaşlatılması -ayda 5000 tır (geneli gıda) malzeme gitmekteymiş ermenistan'a- ermenistan uçaklarının türk hava koridorunu kullanmasının kısıtlanması ve erivan-istanbul seferlerinin kısıtlanması veya tamamen kaldırılması" gibi verileblecek tepkileri söylemişlerdir. hata gündüz aktan, "başbakan bush ile randevusunu iptal edebilir" gibi bir yaklaşımı dahi dile getirmiştir.

bu zat ise; "türk milletinin devlet geleneği 1000 yılı geçmiştir, herkes müsterih olsun ki, gereken yapılacaktır. abd dışişleri bakan yardımcıları gelmiş ve bakanlarımız ile görüşemeden gitmişlerdir -bu da ilginç bir tepki olsa gerek-, suriye devlet başkanı ülkemize gelmektedir -bunun neresi abd'ye tepkiyse, bu ülkeye hamas bile geldi- bugün... yapılacaklar vardır, herkes müsterih olsun gereken yapılacaktır"

her zaman olduğu gibi, çok söylüyormuş gibi görünüp, hiçbir şey söylememiştir akp milletvekili...

sanki tasarı geçmeden önce "tasarı geçerse; şöyle yaparız, böyle yaparız, asarız, keseriz" gibi tehditler savuran kendisi değildi?

fransa meclisi ermeni yasasını geçirdikten sonra ne yaptınız? gereken yapıldı mı ha? fransa'ya ne gibi yaptırım uyguladınız airbus almaktan başka? ermenistan'a ne yaptınız?

abd'nin 8 dışişleri eski bakanı bile türkiye'nin büyük tepki göstereceğini ve bu tepkilerinde haklı olacağını belirten açıklamalar yaptı... aklı selim davranmak demek, sessiz kalmak, yaptırım uygulamamak demek değildir! aklı selim davranmak yuvarlak cümleler kullanıp "gereken talimatlar verilmiştir, ne gerekiyorsa yapılacaktır" demek de değildir. başta hükümetin başı recep tayyip erdoğan ve cumhurbaşkanı abdullah gül omak üzere, akp kadroları ne zaman "gereken yapılacaktır" dediyse, o gereken hiçbir zaman yapılmamıştır...

yine aynı senaryo... nasıl olsa unutulur... fransa yasasının geçmesi nasıl unutulduysa bu da unutulur... maksat abd ile aramız sıcak tutulsun...

ayrıca, konu ermeni meselesi ve abd'nin tututmu, zat-ı muhterem "kişi başına düşen geliri arttırdık, ücretsiz kitap dağıttık" falan diyerek siyasi şov yapmakta, "kişi başına düşen borcu da arttırdınız ya hani?" ben de yazar şovu yapayım bari.
güncel Önemli Başlıklar