bugün

atatürke mason demeyen zihniyet

göt kılı olmayan zihniyettir.

göt kılları bilmez, zira ilkokuldan sonra okumayı bırakmışlardır; türkiye'de mason localarının faaliyetine 1935 yılında mustafa kemal atatürk tarafından son verilmiştir.

mecliste bizzat atatürk'ün baskısıyla mahmut esat bozkurt tarafından önerge verilmiş, karar oylanıp kabul edildikten sonra recep peker tarafından alkışlar arasında milletvekillerine tebliğ edilmiştir.

kararın alınmasının ardından başta dr. mim kemal olmak üzere ayaklanan masonlar meclisten çıkarak mustafa kemal atatürk'ün huzuruna çıkmışlardır. yaptıkları görüşmede bizzat dr. mim kemal tarafından atatürk'e türkiye'de masonların lideri ve meşrik-i azam'ı olması önerilmiş, karşılığında atatürk tarafından şu cevap verilmiştir:

"haydi defolun buradan cehennem olun gidin. yahudi uşakları! benim milletim bana kahraman sıfatı verdi ben sizin gibi bir çift yahudiye uşak mı olacağım? bu gece sabaha kadar türkiye'deki bütün locaları kapatmadığınız taktirde, yarın teşkil edeceğim, divan'ı harb-i örfi'ye hepinizi verir ve astırırım. haydi defolun karşımdan."

aynı gün dr. mim kemal yıldırım telgrafla istanbul, izmir ve adana'ya durumu haber vermiş ve hemen ertesi günü tüm localar kapanma kararlarını imzalı olarak cumhurbaşkanlığı makamına iletmişlerdir.

tamam mı akboylar, anladınız mı?