bugün

in the flesh

bugün 2. sezon finali yayınlanan zombili ingiliz dizisi. boş zamanlarda iyi giden çerezlik güzel dizi. sözlükte kimsenin bahsetmemesine şaşırdım doğrusu.
zombili dediysek the walking dead gibi bir dizi değil. dizideki zombiler daha evcilleştirlmiş zombiler.
dizinin konusu;
--spoiler--
incilde sözü edilen ilk diriliş gerçekleşmiş 2009'da ölenler tekrardan dirilmişler. ama ingiliz bilim adamları bu zombileri evcilleştirmenin bir yolunu bulmuş ve bunları evcilleştirmek için bakım evi tarzı bir yer açmışlar. gerekli önlemler alınıp zombiler ya da onların tanımıyla yös (yarı ölüm sendromu)hastaları evlerine gönderiliyor. bu noktadan sonra dizinin draması olaya giriyor. sevdiklerine kavuşan insanlar mutlu ama evcilleşmeden önce yakınları zombiler tarafından öldürülen insanlar zombilerle birlikte yaşamak istemiyor ve yös hastalarını dışlayıp öldürmeye çalışıyorlar. öte yandan birde zombilerin haklarına savunan onlar arasında peygamber olarak bilinen biri var (dizi de daha yüzünü göstermediler , maske takıyor.) bunların amacı da ikinci dirilişi gerçekleştirip gücü ellerine almak. dizi bu olaylar arasında gelip gidiyor.
--spoiler--
yazarın notu : öyle harika bir dizi değil ama sırf ingiliz aksanı için bile izlenir. keşke sezonlarında daha çok bölüm olsa. ilk sezonu 3 , ikinci sezonu 6 bölümcük.