bugün

anket neden yapılır

anketin yapılma amacını öğrenmek veya bu soruyla girişi yapıp, anket hakkında iki kelam etmek isteyen kişi sorusudur.

profesyonel hayatta anket neden yapılır? yapılır, çünkü algısını öğrenmek istediğiniz hedef kitle sizin için önemlidir. bu açıdan bakıldığında, örneğin moderasyonla ilgili yapılan ankette, yazar kitlesi ne kadar önemlidir? bu iyi düşünülmeli.

ikinci olarak, bir algıyı ölçüğünüzde, sorduğunuz sorularla ilgili olarak, hedef kitlede bir farkındalık yaratırsınız ve bununla birlikte bir beklenti oluşur. örneğin moderasyonla ilgili ankette de bunun farkında mısınız?

üçüncü olarak, anket yapıldıktan sonra, gelen geribildirim veya memnuniyet düzeyleri bazında "iyileştirme planı" yapmak ve bunu hayata geçirerek, hedef kitlenizin anketinize duyduğu güveni sağlamlaştırmanız gerekir. örneğin moderasyon anketi yapılırken; bu ihtiyacın farkına varılmış mıdır?

dördüncü olarak; anket sonuçlarında ikili veya üçlü seçeneklerle eğilimi çok iyi saptayamayabilirsiniz. diyelim ki; x seçeneğini oylayanlar % 51 dedi, y seçeneğini oylayanlar % 49 dedi. %51'i memnun edecek eylemleri yaşama geçirirseniz, geri kalan %49'luk kitleyi nasıl memnun edeceksiniz? örneğin moderasyon anketiyle ilgili seçenekler verilirken bu da düşünüldü mü?

özetle, anketin zamanlaması doğru olabilir. ancak anket tekniği olarak, üzerinde düşünülmeden başlatılmış bir anketle karşı karşıya kalabilirsiniz. örneğin moderasyonla ilgili anket.
güncel Önemli Başlıklar