bugün

kargaların sesinin aslında çok güzel olması

sevgili insanlar, biliyorsunuz ki ben bir kargayım. ümraniye civarında takılıyorum (bkz: ümraniye çöplüğü) genelde ve bilhassa bizim hakkımızda yanlış bilinen gerçekleri açıklamak için burdayım. işte bunlardan en önemlisi, sesimizin kötü olduğu konusundaki genel önyargı.

arkadaşlar öncelikle, biz sizin gibi çiğ yumurta içemiyoruz, tavuk deyip aşağıladıklarınız bizim kardeşimiz, sahi siz kendi türünüzün sümüğünü yiyor musunuz? e biz de benzer mahsulü yiyemiyoruz, haliyle sesimiz incelmiyor. gel gelelim nota öğrenecek imkanımız da yok. insanlara 12 yıl eğitim zorunluyken, nedense akp hükümeti kargaların eğitim gereksinimini ısrarla yok sayıyor. şu satırları bile yazarken klavyede o tuştan o tuşa uçuşurken harcadığım eforu görmeniz gerekir.

evet tüm bunlar nedeniyle bazı arkadaşlarımızın sesinin kötü olduğu doğrudur, fakat içimizde kadife sesli diyebileceğimiz türde arkadaşlarımız da mevcut. mesela çocukluk arkadaşım ibrahim. genelde pendik civarında takılır, 17 cm boylarında, boyun kısmı gri tüylü, gagası çıkık(ailesi trabzon kökenli) onun sesini dinleseniz, huşudan bayılıp kalırsınız.