bugün

merkez sağ seçmeninin allahı kitabı paradır

prof. dr. nurşen mazıcı'nın benim de çok katıldığım bir tespitidir. hocamız yine tam on ikiden vuran bir sosyolojik analiz yapmış.

öyleki bu ülkede davasını satmayan yığınlarca ideoloji mensubu ve partililer de vardır. ülkücüler, milli görüşçüler, kemalistler, sosyalistler, komünistler; hatta işçi partililer, heparlılar, haydar başçılar bile %1'lerin altında olmasına rağmen davalarını satmamışlardır.

ülkücüler mhp %8'in altında kaldığında da mhp'nin yanındalardı.

milli görüşçüler 28 şubat sürecinde de erbakan'ın yanında oldular.

chp 1999'da baraj altında kaldığında da chpliler partilerini terk etmediler.

işçi partililer ve türkiye komünist partililerin de ölene kadar partilerinden taviz vermeyecekleri görülüyor.

büyük birlik, bağımsız türkiye, hepar, yaşar nuri'nin partisi dahi varlık gösteremeseler bile yan çizmediler, başka dümenin suyuna girmediler.

---

oysa merkez sağ seçmenin değil net bir partisi ve ideolojisi; üzerine oynadığı net bir atı dahi olmadı.

önce demokrat parti, sonra adalet partisi, sonra anap ve dyp'ydi derken en sonunda da akp.

zamana, mekana ve koşullara göre renk değiştirdiler. 80 darbesinde evren'i desteklediler, 83'te özal'a döndüler, 28 şubat sürecinde çevik bir'e methiyeler düzdüler, akp bir geldi hepsi birden ordu düşmanı oluverdiler.

peki sahi kimdir bu merkez sağ seçmeni?? hemen tanımlayalım:

çoğu hali vakti yerinde, zamanında serbest piyasa ekonomisinin nimetlerinden sonuna dek faydalanmış, sermayaye yön veren büyük ve orta çaplı, esnaf, sanayici, iş adamı, müteahhit, pazarlamacı ve borsacı kesim ve onların çevresindekilerdir. tüsiad, kartel medya, liberal siyasetçiler, tesev/soros finanslı dernek üyeleri, rotaractlar, lionslar da bunların en üst tabakasındakilerdir. hiçbirinin ne milliyetçilikle, ne dinle, ne ideolojiyle alakası olmamasına rağmen o dönemin siyasi iktidarı kimse ondan yana tavır alırlar. misal askeriye iktidarsa en büyük militarist onlardır, hemen arkasından sosyal demokratlar mı geldi sosyal adaletçi takılırlar, sonra muhafazakarlar mı geldi, hepsi cuma namazlarına gider, beş yıldızlı iftar yemekleri düzenler. hiç kuşkusuz türkiye siyasetinin en kaypak ve çıkarcı seçmen kitlesidir merkez sağcılar.

---

herkesçe bilinen bu gerçeği; hele ki onların ağababalarının kanalı olan cnn türk'te dile getirmek öyle her yiğidin harcı değildir. bu dobra tavrını tebrik etmek gerek, delikanlı kadınmış vesselam.

hocamız videonun sonlarına doğru konuya bir girmiş, pir girmiş; programın sadece son dakikalarını izlemek bile yeterli;

http://www.sondakika.com/...-allah-i-paradir-5926457/