bugün

suriyedeki savaş beni ilgilendirmez saçmalığı

şöyle de denilebilir.

"suriye ile savaşa girersek eğer hatırlarmısınız bilmiyorum 1. körfez savaşında amerika ırak'ı vurduğunda savaşa girmediğimiz halde türkiyede olanları.

çok değil lan daha 21 sene öncesi. ben iyi hatırlıyorum savaş ekonomisi yüzünden ülkenin nasıl dibe çöktüğünü, insanların nasıl işsiz kaldığını, savaşmadık bile orda ha haberin olsun. belki çocuktun belkide portakaldaki vitamin bile değildin hatırlamaman normal.

canlı yayında naklen savaş izlettiler bize. dünyada naklen yayınlanan ilk savaştı körfez savaşı. dolar aldı başını gitti paramız kuş oldu uçtu. turist gelmedi lan memlekete yanıbaşımızda savaş var diye.

sen şimdi sanıyormusun ki biz suriye ile savaşırsak herşey güllük gülistanlık olacak. belki o ağır silahlar bize kadar gelmeyecek gelmeyecek de güzel kardeşim o savaşın bedelini kim ödeyecek sanıyorsun? kimisi canıyla,

kimisi savaşa göndermek zorunda kalacağı öpmeye kıyamadığı evladıyla, kimiside cebinden ödeyeceği vergilerle. o silahlar her türlü kazık olarak bizim götümüze girecek canım kardeşim.

kabahat senin demeye dilim varmıyor ama..