bugün

kamu doktoru tam gun calisacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı ve üniversiteler de dahil olmak üzere kamuda çalışan doktorların tamamının tam gün çalışması için yasa değişikliği yapacaklarını belirtirken, "Benim muayenehanem olsun, aynı zamanda kamuda çalışayım' anlayışını artık bu ülkeden kaldıracağız" dedi.
Hekimevi'nde gazetecilerle sohbet toplantısı yapan Akdağ, yeni dönemde bazı genel müdürlerin yerlerinin değişeceğini dile getirirken, özetle şunları söyledi:

Şu anda kamudaki hekimlerin yüzde 62'si tam gün çalışmaya başladı. Göreve geldiğimizde bu oran yüzde 11'di. Uzman hekimlere ciddi ek ödemeler vermeye başladık. Yapacağımız yeni düzenlemeyle, Sağlık Bakanlığı ve üniversiteler dahil, kamuda çalışan doktorların yarı zamanlı çalışmalarını kaldırmış olacağız.
Uzman doktor ortalama 1500 YTL alıyor, ek ödemeyle bu 5500 YTL'ye çıkıyor. Bizim dönemimizde hastaların özel muayenehane yolunu tutmaları çok azaldı, yeni düzenlemeyle tamamen bitecek.
Üniversitelerimizin döner sermaye kanunları veya ilgili mevzuatında da yeni düzenlemeler yapmamız lazım. Oranları biraz daha yükseltmek gerekebilir.