bugün

ifsak genc fotografcilar festivali

iFSAK'ın bu yıl ikincisini düzenleyeceği festivaldir. Festival 30 yaş ve altındaki tüm genç fotoğrafçılara, çalışmalarını sergileme /sunma imkanı sağlamak amacıyla düzenlenmiştir.

Toplam 65 bireysel ve proje topluluğunun başvurusu gerçekleşti ve Seçici Kurul'un (Altan Bal, Gamze Toksoy, Gökşin Varan, Selda Salman Acar) yapmış olduğu değerlendirme sonucunda 31 kişinin toplam 20 çalışma ile festivalde yer almasına karar verildi. Bunlardan 10 katılımcı 12 bireysel sergi açarken, başvuruda bulunan katılımcılardan 14'ünün Seçici Kurul tarafından seçilen fotoğraflarından oluşan karma sergileri festivalde yer alacak. Ayrıca saydam gösterileri ile 7 katılımcı da etkinlik takviminde yerlerini alacaklar.



Seçici Kurul'un desteklenmesini uygun gördüğü iFSAK'ın sergileme ve gösterim için finansal destekte bulunacağı projeler Burak Tokoğlu; Askerlik ve Yücel Zorlu;Çağrışım olarak belirlendi.



Festivalde yer alacak 30 yaş ve altı gençfotoğrafçıların isimleri şöyle;



Sergiler

Burak Tokoğlu

Ceren Karaçayır

Deniz Tortum

iTÜ Fotoğraf Kulübü

Koray Demiriğe

Nmodern

Onur Kılıç

Özlem Şimşek

Rengim Mütevellioğlu

Yücel Zorlu



Gösteriler

Adem Kapan

Emrah içten

Koray Işık

Reyhan Meral

Salik Fırat Canpolat

Şenay Öztürk

Tolga Taçmahal



Festivalde yer alacak karma serginin katılımcıları: Ceren Çelikdemir, Çağdaş Biber, Dilara Şentürk, Ecehan Esra Top, Emin Özmen, Eyüp Okumuş, Görkem Güngör, Gözde Yenipazarlı, Selçuk Yaşar, Şenay Yaşar, Ufuk Kıray, Ülkühan Zekioğlu, Vejdi Subarive Zahide Çanaklı.

Festival 14 Eylül - 30 Eylül 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.