bugün

yere düşmüş yiyeceğe intikal eden karıncalar

küçücük bir yiyeceğin bile önemli olduğunu bilen, disiplin içinde yiyeceğe müdahale eden karıncalardır. her mutfakta vardır.
gece gece acıkılmış, mutfağa yiyecek hazırlamak üzere gidilmiştir. kendine sandviç hazırlamaya karar veren kişimiz uyku mahmurluğu içinde sandviçin içine peynir, janbon vs. koymaktadır. dağ büyüklüğünde sandviçini hazırlamış olan kişi, diğer eline de içeceğini almış, mutfağın ışığını dirseğiyle söndürürken sandviçinin içinden yere küçük bir janbon/penir/salam/zeytin parçası düşürmüştür. salla... bir dahaki gelişimde alırım; şimdi kim tekrar ışığı açıp onu yerden alacak ki değil mi? yanlış. kişi mutfağı terkettiği anda, karıncalar olay yerine -karanlıktan da faydalanarak- intikal ederler. en az 10 dakika içinde, yerdeki yiyeceğe damardan girmeye başlamışlardır.
20 dakika sonra, tabağı bırakmak üzere mutfağa gelen kişinin aklında yere düşen yiyecek hakkında en ufak birşey yoktur. açar ışığı gelir tezgahın üzerinde durur. büyük ihtimalle, büfedeki kırıntıları temizlerken, karıncalar kişinin ayağına tırmanmaya başlar ve kişimiz o zaman mutfakta yalnız olmadığını farkeder. gece gece panik olunur.