bugün

tuzla tersanelerindeki işçi ölümleri

ölüm nedenleri aslında çok temel güvenlik önlemlerinin alınmamış olmasından kaynaklanmaktadır. Elektrik çarpması sonucu gerçekleşen son ölümlerin de bir türlü değiştirilmeyen eskimiş ve parçalanmış kablolardan kaynaklandığı belirtiliyor. işçilerin tersanelerde kullandığı vinç, kaynak motoru gibi aletlerin ilkel ve eski olması, baret, gözlük, eldiven, kemer, çelik burunlu ayakkabı gibi en basit koruyucu malzemelerin dahi işçilere verilmemesi küçük yaralanmalarla atlatılabilecek kazaların ölümlerle sonuçlanmasına yol açıyor. işçilerin anlatımlarına göre koruyucu malzemeler işçilere ancak öldükten sonra savcı tutanak tutmadan önce giydiriliyor.

Bunun yanında işçilerin bilmedikleri işi yapmak zorunda bırakılması da ölümlerin nedeni olarak gösteriliyor. Örneğin hiç tecrübesi olmayan işçilerin iskele kurmak ya da vinç kullanmak zorunda kalması ölümle sonuçlanan kazalara neden oluyor.

tabi tüm bunların yanında son dönemlerde artan taşeronlaşma da hat safhaya ulaşmış sadece tuzlada 100'e yakın taşeron firma işçilerin bölünmesine ve rakip esnaf gibi çalışır duruma gelmelerine neden olmuştur.
güncel Önemli Başlıklar