bugün

9 yaşında kızla evlenen peygamberin ahlak tanımı

kaynak islam dünyasının en güvenilir hadis kitabı olarak kabul ettiği sahih-i buhari dir. yazarı yine islam dünyasının en büyük muhaddisi olarak kabul gören muhammed el buhari dir. sahih-i buhari adlı eserde hz aişe hakkında bizzat kendisinin (hz aişe nin) anlattıkları geçer.

peygamber benimle altı (yaşında) bir kızken nişanlandı. medine'ye gittik ve beni-el-haris bin hazrec'in evinde kaldık. sonra hastalandım ve saçlarım döküldü. daha sonra saçlarım büyüdü ve annem, ummu rûmân, salıncakta kız arkadaşlarımla oynarken yanıma geldi. beni çağırdı, yanına gittim, bana ne yapacağını bilmiyordum. elimden yakaladı ve beni kapıda bekletti. soluğum kesilmişti, nefesim yerine geldiğinde biraz su aldı ve yüzümle başımı bu su ile ovdu. daha sonra beni eve aldı. evde ensârdan birtakım kadınlar hazır bulunuyordu. bunlar bana: "hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmet getirdin!" dediler. annem beni bu kadınlara teslîm etti. bunlar da benim kılığımı, kıyâfetimi düzlediler ve resûlullah'a teslîm ettiler. ensâr kadınları beni resûlullaha takdîm ettiklerinde ben dokuz yaşında bir kızdım.

resülullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında bebeklerle oynardım. arkadaşlarım (da oynamak için) yanıma gelirlerdi. resülullah aleyhissalâtu vesselâm (eve gelince, utanarak) saklanırlardı. ama aleyhissalâtu vesselâm onları tekrar bana gönderirdi. beraber oynamaya devam ederdik.

edit: vikipedi den alıntıdır.