bugün

direksiyon sınavı

besmele çekerek geçtiğim sınav.

şöyle ki, liseden mezun olduktan 1 sene sonra ehliyet kursuna gittim. yazılı sınavları falan hallettikten sonra sıra geldi direksiyon sınavına.
aylardan temmuz. saat 11.30 falan. güneş tepeye çıkmış, sıcak iyiden iyiye rahatsız etmeye başlamıştı. ben de yavaştan küfür etmeye başlamıştım. 'amına koduklarım, niye bu kadar az araba var, niye bekliyoruz, sizin bindiğiniz arabanın lastiğini sikeyim' falan dümdüz gidiyorum. 15 yaşından beri araba kullanan biri için sıra beklemek koyuyo tabii. derse 1 kez bile girmemiş ve sınavda sürülecek arabaya dahi bir kez bile binmişliğim olmamasına rağmen yeterince artist davranıyorum zaten. ama bugüne kadar bindiğim hiç bir arabayı, ilk kez bile sürüyo olsam ne stop ettirdim ne de acemilik çektim. o şekilde güvenirim direksiyonuma..

neyse, olaya geri dönelim. sınav yerinde mal mal dikilirken arkamdan kurstaki direksiyon hocam seslendi. 'hostes bey oğlum gel sıra sende' diye. araba hyundai accent marka.'ohh be mına koyyum' diye küfür ede ede yürümeye başladım. arabanın arka koltuğunda oturan ve size not 2 tane direksiyon hocası var. yüzlerine bile bakmadım.

arabaya bindim, ama hala sövüyorum homurdana homurdana. yani sessiz falan değilim. koltuğu ayarladım, yan aynaları ayarladım. dikiz aynasına attım elimi şöyle arkaya doğru bi baktım aynadan ki ne göreyim. arkada oturan ve bana not verecek olanlardan biri benim lisedeki din hocam. o sene emekli olmuş ve direksiyon hocası olarak göreve başlamış. lisedeki din hocam da bayaa koyu din olaylarında. yani bu aralar suriyede falan görürsem şaşırmam, o kadar yani.

din hocamla gözgözeyim ve tam da ağzımdan 'amına koyayım' çıkmak üzere. tam 'hıaammına' dedim ve devamında istemsiz olarak 'bismillahirrahmanirahim' çıktı. yani küfür ederken besmeleye bağladım. 'hammıbismmilahirahmanirahim' gibi bişey söyledim. bismiillah besmerello gibi bişey oldu. anladı mı diye merak ediyorum. dikiz aynasından bunu tepkisini ölçmeye çalışıyorum. sonra din hocamın suratında bir gülümseme belirdi. nur indi pezevengin yüzüne sanki. öyle tatlı bi adam oldu ki sormayın. 'afferin oğlum. besmeleyle başla bütün işlerine' dedi ve elindeki sınav kağıdıma bişeyler yazdı. sonra zaten sınav sonuna kadar eline almadı o kağıdı. orda verdi notumu muhtemelen.

çok büyük günaha girdim lan.

bunun gibi bişeydi yani.

https://www.google.com.tr...ismillah%252F%3B604%3B441