bugün

dinci ile dindar arasindaki farklar

türkiye'deki jakobenlerin halka "ben aslında dine değil dincilere karşıyım" mesajını vermek için olduğunu varsaydıkları farklardır bunlar. peki nedir bu insanların tezleri?

siyasal islamcılar ve sonradan görme yeşil sermaye erbabı din tanrı ile kul arasında olması gerektiği halde, her türlü dini pratiği -gizlemek şöyle dursun- son derece şatafatlı, gösterişli ve kör gözüm parmağına yerine getirmektedirler. bütün o cuma namazları, hacca gitmeler, her lafın arasına dini birkaç sözcük sıkıştırmalar vs vs. peki bu neden böyledir? ranttır efendim rant elbette. işadamları için dindar halkın paraları, siyasetçiler içinse oydur bütün bu gösteriş ve mümayişlerin sebebi. işte bizim pek sevgili jakobenlerimiz bütün bunları saydıktan sonra derler ki, "ben milli görüş ve hocaları erbakan, tayyip erdoğan ve arkasındaki anadolu kaplanlarına ayrıca da ülkemizi iran'a dönüştürmeye yemin etmiş o tek tip kıyafetli örümcek kafalı türbanlılara veryansın ediyorum ama, benim dinle, dinini gizliden gizliye adabınca yaşayan dindarlarla hiçbir alıp veremediğim yok sakın yanlış anlaşılmasın aman haa."

oysaki yaptıkları dindarlara aferin deyip dincilere hadlerini bildirmek değil, olsa olsa takiyyenin ağbabasıdır. onların gözünde son tahlilde dincilik de dindarlık da aynı şeydir. adına ister dincilik ister dindarlık desinler jakobenlere göre islam, tıpkı hristıyanlık gibi vicdanlara hapsolmadıkça, günlük hayattan elini eteğini çekmedikçe batılılaşmak yolunda önümüzdeki en büyük engeldir.