bugün

uludağ sözlük ün adalet anlayışı ve moderasyon

çarpık bir adalet anlayışı vardır.

önce moderasyona bakalım. onların nerede doğduklarını bilmiyorum. ne konuştum ne de nüfus cüzdanlarını gördüm. ancak onların doğdukları yer neresi ise türkiye'de henüz daha öyle bir yer keşfedemedim. uzun bir çaylaklık dönemim* boyunca sürekli insanlar üzerinde testler yaptım. gezdim dolaştım sözlüğünü satan yazar misali. insnaları karşıma aldım. önce "ben sana x demedim, adam olamazsın dedim'" dedim. tepkiler olumsuzdu. kimisi çok kızdı. kimisi güldü geçti. kalbimi kırmadılar ama. keşke kırsaydılar. ancak bir de "sen i*nesin. hepiniz *tsiniz. orgazm oldunuz mu lan?" diye bağırınca ellerine aldıkları bilimum kesici ve biçici maddelerle beni kovalamaya başladılar. inanılmaz öfkelenmişlerdi. çıldırmışlardı. korktum ve kaçtım...

hoş korkmak ve kaçmak kötü bir eylem. ama bazen insanlar bu tarz laflarla beraber arkalarında uludağ sözlük moderasyonu isimli güruh ile beraber ayakta durabiliyorlar. bu yüzden moderasyonu anlamıyorum. ama anlamak istiyorum. empati yapmaya çalışıyorum. ama olmuyor. "birini severler kollarlar, birini sevmezler atarlar" lafına da inanmak istemiyorum. dağ başı mı burası?

kendilerine "sizden adam olmaz." demek isterdim ancak bir 10 güne daha katlanamayacağım. "siz i*nesiniz. hepiniz *tsiniz" derdim ancak buna da her ne kadar onların ahlak anlayışları uygun düşse de benim ahlak anlayışım uygun düşmüyor.

bize göre ayıp şeyler bunlar.
güncel Önemli Başlıklar