bugün

meb in fizik kitabı

muhtemelen şu an o kitabı alan çocukların sözlük yazarları söylemese içindekiler kısmını fark etmeyeceği ve 11. sınıf olunca kaldırıp geri dönüşüme götürülmek üzere dolap rafında bekleteceği kitaptır.
meb kitapları kullanılmıyor, okullarda zaten ders işlenmeyip öğrenciler dersanelerin insafına bırakılmış durumda. eskiden beden hocaları resim hocaları yalvar yakar dersini verirdi bir ders sonraki matematik yazılısına çalışmanız için. şimdi fizik ve matematik hocaları sınıfa girip hadi çocuklar açın test kitaplarınızı lys ye çalışın sınava hazırlanmanız çok önemli dedikten sonra koltuğunda sıkılarak 45 dk geçirip sınıfı terk etmektedir.

evet yıllardır sınav sistemi değişecek sınav ve dersaneler kalkacak dendi, sınav kaldırılmadığı gibi sayısı çoğaltıldı ve toefl gibi yılda birkaç sınav yapılması gündemde. yakın zamanlarda sbs için dersaneler kalkıyor dendi lakin 6. sınıftan itibaren sınav yapıldığı için dersaneler kapanmayı bırak ilkokul 4. 5. sınıf öğrencileri alır oldu. sonra sistem tutmadı sbs yeniden 8. sınıfa çekildi. kısaca eğitim sisteminde yapılan yenilikler şu şekilde sınav sistemini değiştirip değiştirip başa sarmaca, sivil kıyafet getirip herkesi mutsuz edip geri vazgeçmece ... alınan yol bir arpa boyu bile değil.

bir şey çağrıştırdı mı? hani osmanlıda 18. yy reformları vardı. köklü değişiklikler olmayıp, avrupayı yüzeysel olarak taklit ettiğimiz ve bataklığı kurutmak yerine sinekleri öldürdüğümüz reformlar vardı ya. işte hiç bir boka yaramadığı halde halka bir şeyler yapılıyormuş süsü vermenin en kolay yolu bu olsa gerek. hükümetin (hatta genel olarak bu ülkenin başına geçmiş ve geçecek herhangi bir hükümetin) tavrı geçici çözümler üreterek problemi erteleme yönündedir. probleme köklü çözümler üretmek ve bir şeyleri sıfırdan değiştirmek emek,zeka, ikna kabiliyeti, çalışkanlık, fedakarlık ve dürüstlük işidir. öyle milleti ayakta sikmekle olmuyor bu işler. bir başka örnek mesela birkaç yıldır 2.00 ı zorlayan doların merkez bankasının çabalarıyla geçici olarak psikolojik sınırın altına çekilmesi. bir dolar 2tl demek psikolojik bir sınırdır bu sınırı geçtiğinizde halk ekonomik anlamda ülkenin refah durumunu az çok düşünmeye ve kaygılanmaya başlar. merkez bankası fonlarıyla piyasada geçici çözümler üreterek bir sonraki seçimlere kadar halkı oyalar sonra doları serbest seyrine bırakırsınız. eğer siz seçilmezseniz zaten her şey bir sonraki hükümetin suçu olarak algılanacağından ekmeğinize yağ sürülür.