bugün

sözlük yazarlarının itirafları

bu gece buraya kendim için gelmedim. yakın çevremde tespit ettiğim ve üzüldüğüm bir durum için geldim.

hepimiz doğar, gelişir, ve ölürüz. bu süreç içindeyse kendimize ait bir hayat yaşarız. eğer bu yaşam bir noktada kilitlendiyse, gelişim aşamasında bir sıkıntı çıktı ve ölene kadar bu döngü durdu demektir.

ben şu an sahip olduğum en eski arkadaşımla 8 sene önce tanıştım. birlikte ne yollardan geçtik. pihuuv... şeriatçı mı olmadık, ırkçı mı olmadık, atatürkçü mü olmadık... bu siyasi yönü bunun yanında dini değişimiz de yaşandı. teizmden, deizme ve ateizme kâh beraber kâh ayrı ayrı koşturduk.

işte bu 8 sene içinde benim değişimim hep devam etti. hep bir şeyler okudum. yeni fikirler gördüm. yeni ufuklar açtım kendime. gittikçe daha da hızlandı bu değişim ve gelişim süreci.

bu süreç sonucunda yarattığım kişiden oldukça memnunum. oldukça fazla sayıda fikir ve fikir sistemi gördüğüme ve kendimde bunların bana en uygun olanlarını biriktirdiğime inanıyorum.

ancak arkadaşım bu süreç içerisinde geride kaldı. kendisini durdurdu. bir noktadan sonra onunla çok ama çok ayrıldığımızı fark ettim. bu beni hep üzdü, çünkü biz hep onunla ilerlerdik, eşzamanlı bir değişim yaşardık, bu süreç içerisinde birbirimize yardım ederdik.

uzun zamandır özellikle son bir yıl içerisinde hissettiğim fakat kesin bir şey söyleyemediğim bir durumu bu gece kesin olarak söyleyebiliyorum artık. arkadaşımın gelişimini sevgilisi durdurdu.

evet sevgilisi.

3 yıla yakın bir süredir sevgililer bu insanla ve birbirlerini diğer insanlara kapattılar, kitap okumaya kapattılar, kaliteli sinemaya kapattılar, düşüncelere kapattılar, izole bir dünyada birbirleriyle sevişerek 3 yıl geçirdiler. elbette simgesel bir anlatım bu, bazı hayvanlar ''vaaaa 3 yıl sevişmişler laaa'' demesinler, sikerim.

ve sonunda ayrıldılar, ya da ayrılık yoluna girdiler ve benim gördüğüm şey işte bu. arkadaşım kendi engelini önünden artık kaldırabildi ve ilerleme yoluna tekrar girdi.

edit: giremedi.

diyeceğim odur ki: sizi düşündüklerinizden alıkoyan, başarmak istediklerinizi bir yükmüş ve gereksiz ya da zaman kaybı olarak gören, sizi durduran biriyle bırakın 3 yılı, 3 saat bile geçirmeyin.

edit: barıştı.