nasıl koydu aykut kocaman

92-93 sezonunda ali sami yen stadinda oynanan galatasaray - fenerbahce maci sonrasi cikan tezahurattir. maca fenerbahce hafta icinde ki sigma hezimeti, galatasaray ise deplasmandaki e.frankfurt destaniyla gelmis; gs taraftari bunlar uzerine tarihi fark beklentisi uzerine girmisti. ancak 26 mart 2000 galatasaray fenerbahce macinda oldugu gibi durum gs taraftarlarinin beklentisi aksine gelisir. 4 gun kadar once frankfurt macinda yeboah karsisinda devlesen stumpf, aykut karsisinda butun mac madara olur. aykut golu attiktan sonra golu sigma macinin en cok elestirilen ismi ridvan'a hediye etmistir. macin onemli olayi ise; stumpf'in 87. dakikada aykut'u bictikten sonra kirmizi kart gormesine ragmen aykut'un elini sikarak sahadan ayrilmasidir.

tezahuratin cikisina gelirsek, mactan sonra ali sen ilk aciklamasinda "nasil koydu aykut kozaamaaaan" dedikten sonra, bu cumle beste olmus ve yillarca soylenmistir. tabi daha sonra "ali sen'in gotu kocaman" gibi bir bestenin de cikmasina vesile olmustur bu cumle.

sezon sonunda sampiyon galatasaray olmustur. ancak sampiyonlugun garip bir 8-0lık ankaragücü maçıyla gelmesi üzerine bir beste daha ortaya cikmistir. ama bu kez bjk tribunlerinden... (bkz: 92 93 sezonunda)
güncel Önemli Başlıklar