bugün

kyk nin gezi direnişine katılanlara burs vermemesi

yanlış bilgidir. burs değil de, kredi verilmemesi durumudur. kyk'nın resmi sitesinde açıkça yazmaktadır:

http://eyurtkur.kyk.gov.t.../Dosya/OgrenimKredisi.doc

peki bu sadece gezi olayları süresince mi olan bir şey? yani sadece gezi eylemlerine katılan kişilere yapılmış bir nefretlik(?) durum mudur sizin dediğiniz gibi? hayır. ilgili madde şöyledir:

kredi verilmeyecek haller, madde 11, h bölümüne göre:
-Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumlarında, eklentilerinde, kalmakta olduğu yurtta, öğretim kurumu veya barındığı yurdun dışında, münferiden veya topluca her ne şekilde olur ise olsun anarşi ve terör olaylarına karışan, öğrenim özgürlüğünü ihlal edici (Direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma, slogan atma vs.) davranışlarda bulunan bu fiillere eksik veya tam teşebbüste bulunan, üzerinde veya kendi kullanımına bırakılmış yerlerde ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, bıçaklar vs. tüm kesici, delici, yakıcı, boğucu, ezici, parçalayıcı, eza ve cefa verici olarak salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere, özel nitelikte yapılmış olan her türlü suç aletlerinden birini veya bir kaçını bulunduran öğrencilere kredi verilmez.

____________________________

ayrıca o "iki kuruş" olmasa daha aç kalacaksınız, haberiniz yok. aslında var da, mala yatıyorsunuz. nedir bu her şeyi küçümseme girişminiz? "yetmiyor" dediğiniz o burs, destek amaçlı ve temel ihtiyaçlarınızı karşılamanız için. şarabınızı içip karı kız peşinde koşasınız diye değil...