bugün

dini gerekleri dile getirene yobaz deme yavşaklığı

dine uzak olup da din adına fetva verenlerde de bulunur.

adam namaz kılmaz, namaz kılacağını söyleyenleri veya kıldığını söyleyenleri "gösteriş delisi" ilan eder. oysaki namaz gizliden gizliye neden kılınır ki müslüman bir ülkede?

adam oruç tutmaz, oruç tutanlar kendisine dert olur ve onları "olmayan biri için saatlerce aç kalanlar", "yılın sadece belli dönemlerinde aç insanları anlamaya çalışanlar" olarak etiketler. oysa o mala defalarca, orucun sadece açların halinden anlamak için tutulmadığını ve asıl amacın o olmadığını, kuran'da apaçık bir şekilde bazı kişiler hariç "herkes" için emredildiğini söylemişsinizdir. anlamaz, duymaz sizi...

adam/kadın "ay ben bu sene paris'e gideceğim hacu" der, kendi yurdunu gezmez, elin türk düşmanı fransızlarına para kazandırır ama kalkar, dini emir olan haccı "araplara para kazandıran ticari yol" olarak betimler, "neden türkiye'ye kazandırılmıyor o paralar?" der. bilmez ki nişantaşı, bebek gibi zengin semtlerde ikamet eden her türlü zengin "en vatansever" ve "aydın" zenginlerin ilçe değiştirir gibi yurt dışlarına gittiğini...

kadın istediğine vajinasını yalatacağını söyler, kendi bedeni kendi kararı olduğunu söyler durur ama bir dindar kadının başka bir adamla el sıkışmamasına nefret kusar. onun bedeni, kararı kime ait?
(bkz: karşı cinsle el sıkışmayan dindar/#20519966)

kadının kendisi tesettürlü değildir (kendi tercihidir) ama tesettürlü olanlar için "bu dönemde bunlar mı kaldı allah aşkına? aydın türk kadını nerelerde kaldı ah ata'm..." diye yakınır. halbuki kendisi özgürlük yanlısıydı hemen önce ve bağırıyordu "özgürlüğüme laf ettirmem! istersem mememi açıp gezerim!" şeklinde. ama söz konusu örtünmek olunca, bu o kadının isteği ve özgürlüğü olmuyor. peki ne oluyor? yobazlık... kadının isterse kendini koli bandıyla bantlayıp gezeceğini hazmedemiyor.

daha nice örnekler var... bunlar hep "din=çağdışılık x yobazlık x örümcek kafalılık" denklemiyle bakanların "yobazlık" olarak betimlediği şeyler. sorsan, kendileri aydındır, sen yobazsındır. neden? çünkü kafana bir şey girmiyor... ama onların sürekli eleştirdiği bir şeyin gerçeğini, hata olarak gördükleri şeyin kendi algı eksikliklerinden, at gözlüklerinden kaynaklandığını milyon kere anlatmanıza gerek kalmadan hemen anlamış ve kabullenmişlerdi, değil mi?