bugün

şehirlerarası otobüslerden insan tiplemeleri

her insanın farklı olduğu çok açık ve net o yüzden 55 kişilik otobüste 55 ayrı tipleme vardır. Fakat benim için aradan sıyrılan, genelde çoğu otobüste olan tiplerden birkaçı şöyledir;
-Yanına yolluk almadan çıkmayan teyzeler. 2 saatlik bir otobüs yolculuğu bile olsa evdeki tüm buzdolabını otobüse taşıyan teyzelerdir bunlar. Otobüste uyuyamaz, bu yüzden de sıkıntıdan tüm yolluğunu siler süpürür.
-Otobüsün mola vereceği anons edildiğinde elini cebine atıp, daha otobüs durmadan bir sigara ve çakmağını çıkaran insanlar. Otobüsün kapıları açılır açılmaz basamakta sigarasını yakar, sanki günlerdir içmemiş, çok çok ihtiyacı varmış gibi sigarasını 2 dakikada içip bitiren, aynı işlemi mola süresinde 2-3 kez tekrarlayan ve bu yüzden de ne yemek yiyebilen ne de ihtiyaçlarını karşılayabilen insanlardır.
-otobüste tek basına yolculuk ettiği ve çok sıkıldığı için, çareyi hosteslerde, muavinlerde, onlar da kesmiyorsa şoförde bulan insanlardır. Illa şoförün dikkatini dağıtıp diğer yolcuları panik haline sokandır. tüm çalışanlarla sürekli bir sohbet içerisindedir.
-genç bir anne, 1 ya da 2 yaşlarındaki çocuğu. çocuk hiç susmaz, sürekli ağlar, bağırır. ön koltuğa sürekli tekme atar. ön koltuktaki insan ise uyumaya çalışmaktadır fakat küçük çocuk yüzünden uyuyamaz, sinirlenir fakat genç anne üzülmesin, kırılmasın diye laf etmez. çünkü laf edecek olsa onlar artık laf değil küfür olacaktır. (ki bu benim)