bugün

tayyip in koç planı

--spoiler--
Plan 1- Tüpraş ihalesinin iptali

http://hurarsiv.hurriyet....er/shownew.aspx?id=280545
--spoiler--

Yavrucum, bu haber 2004 tarihli. Bu iptal edilen ihale 13 Ocak 2004'te yapılmış ve Tatneft - Zorlu Grubu 1,3 milyar dolarla kazanmıştı. Senin iptal edilmesi gerek dediğin ihale Petrol-iş tarafından açılan dava sonucu Danıştay tarafından zaten iptal edildi. Onun üzerine ikinci ihale açıldı ve 12 Eylül 2005'teki ikinci ihalede en yüksek teklifi veren Koç - Shell Grubu kazandı. Koç'la hiçbir alakası yok yani. Koç, iptal edilen ihale tekrar açılınca kazandı. Anlaman için bi daha vurguluyorum: Koç'un ihaleyi kazanma tarihi 2005, senin iptal tarihin: 2004.

Saçmalamaya son versen?

--spoiler--
Plan 2- Yapı Kredi Usulsüzlükleri
--spoiler--

Bunlar, bankacılık hukuku, medeni hukuk ve ticaret hukuku" babında ele alınır. Bunlardan her gün her bankaya sürekli usulsüzlük cezaları gelir. TBB falan bunun için vardır. Aralardaki ilişkileri, belirsizlikleri, şunu bunu BDDK'yla birlikte halledilir. Bu kurumlarla bu birlikler ilgilenir, RTE değil. BDDK uyarır, banka cezayı öder ve kendine çekidüzen verir. Bu usulsüzlüklerden dolayı değil koç'u, yapı kredi bankasının şubesini bile kapatamazsın. Bunların hepsini şirket batırma sebebi kabul etsen Türkiye'de bankacılık sektörü kalmaz. Tüketicilerden BDDK'ya yüzlerce şikayet yağıyor; bunlar normal hukuk çerçevesinde ele alınır ve halledilir.

--spoiler--
plan 3- aygaz -doğal gaz.
--spoiler--

Aygaz en kötü ihtimalle doğal gaz ithal etmeye başlar. Bunlarla koca şirketi -felaket kötü yönetilmiyorsa borç harç içinde değilse- batıramazsın, sadece alanını değiştirirsin.